Įsisukome į šokio sūkurį

2023 m. gruodžio 9 d., Šiaulių kultūros centre, šiauliečiai ir miesto svečiai turėjo puikią progą pasigrožėti tautiniu menu vaikų ir jaunimo meno festivalio „Alfa karta x 6" tarptautiniame liaudiškų šokių festivalyje „Rieda, sukas metų ratai 2023“, kurį organizavo Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė" (meno vadovė Indrė Šerpytienė ir vadovas Evaldas Račkauskas). Festivalis ne tik subūrė žiūrovus į koncerto salę, bet ir suteikė galimybę vaikams bei jaunimui išreikšti save šokiu. Šventės dalyviai pristatė savo pasirodymus, kuriems ruošdamiesi praleido ne vieną valandą repeticijų salėse. „Aš labai laukiu koncerto, aš noriu sušokti naują šokį“, – prieš koncertą su šypsena veide sakė šventės dalyvis. 

Lengvas vaikų ir jaunimo skrydis scenoje bei kerinčios šokėjų šypsenos nepaliko nė vieno abejingo. Festivalio žiūrovai negailėjo garsių aplodismentų scenoje pasirodžiusiems šventės dalyviams: Latvijos lietuvių bendruomenės jaunimo tautinių šokių kolektyvui „Saulė“ vadovė Solmeja Indane), Vilniaus miesto vaikų liaudiškų šokių kolektyvui „Rasodėlė“ (vadove Živilė Adomaitienė), Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijai  „Suvartukas“ (vadovė Ilona Baltikauskaitė), Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Vyželė“ jaunuolių šokių grupei (vadovė Sonata Jankienė), Šakių kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupei „Pynė“ (vadovė Vitalija Venienė),  Kultūros centro Panevėžio bendruomenių rūmų vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvui „Grandinėlė“ (vadovams Zita Rimkuvienė ir Justas Nagrockis), Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studijai ,,Šermukšnėlė“ (meno vadovė Indrė Šerpytienė, vadovas Evaldas Račkauskas).

Šventės organizatoriai ir dalyviai dėkoja žiūrovui, kuris įkvepia lipti į sceną, bei rėmėjams, dėl kurių festivalis tapo dar įspūdingesnis.

Nuotraukos:
Jonas Poškus

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas