Projektas „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“

2023 m. spalio mėnesį Šiaulių Dainų progimnazijos 4-ųjų klasių mokiniai tęsė dalyvavimą Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatinimo projekte „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“.

Ketvirtokai domėjosi maisto produktų sudedamosiomis dalimis bei rinko medžiagą apie savo pasirinktų maisto produktų sudėtį ir stebėjo savo fizinį aktyvumą. Susistemintus rezultatus pateikė apklausoje apie fizinį aktyvumą ir sveiką mitybą „Ką daryti, kad būčiau sveikas?“. Mokiniai suprato, kad kasdieniams užkandžiams svarbu pasirinkti sveikatai palankesnį maistą ir būti fiziškai aktyvesniems.

Ketvirtokai aptarė temą „Pulsas sporto ritmu“. Mokiniai išmoko apčiuopti savo pulsą. Mokėsi matuoti ir palyginti pulso dažnį ramybės būsenoje, prieš fizinį krūvį ir po jo. Kaupė statistinius atliktų pulso matavimo skaičiavimų duomenis, juos analizavo, darė išvadas.

Projekto veiklose turėjo ne tik puikią galimybę intensyviai sportuoti, bet ir mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, ugdėsi savistabos, savikontrolės, sveikos gyvensenos gebėjimus, įgijo asmens higienos, fizinio aktyvumo, sveikatos tausojimo įgūdžių.

Autorius:
Rita Rinkūnaitė ir Rasa Solovjovienė

Nuotraukos:
Rita Rinkūnaitė ir Rasa Solovjovienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas