Projektas „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“

Dainų progimnazijos ketvirtų klasių mokiniai lapkričio mėnesį tęsė Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatinimo projektą „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“.

Projekto tikslas – ugdyti mokinių emocinę ir sveikos gyvensenos kompetenciją, plėtoti bendruosius sveikos gyvensenos įgūdžius bei teigiamas sveikatos nuostatas, siekti, kad mokiniai gebėtų prisiimti atsakomybę už savo ir kitų sveikatą bei efektyviai prisidėtų prie bendruomenės sveikos gyvensenos plėtros.

Projekto veiklų metu ,,Žaiskime JOGĄ kartu!” ketvirtokai atliko jogos pratimus (asanas), lavino koordinaciją, kūno lankstumą bei taisyklingą kvėpavimą. Atsipalaidavimo, kvėpavimo ir fiziniai jogos pratimai skatina pasitikėjimą savimi bei empatiją kitiems, leidžia vaikams atsiskleisti ir išmokti valdyti savo emocijas.

Klasėse mokiniai aptarė temą „Ir guvus, ir sveikas, kai grūdinasi vaikas“, kurios metu aiškinosi grūdinimosi svarbą ir dalinosi savo patirtimi. Mokiniai jau geba pasirinkti tinkamą aprangą pagal oro sąlygas. Jie grūdinosi ir keliaudami pėstute į teniso kortus bet kokiomis oro sąlygomis.

Vykdomas projektas „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“– puiki galimybė užtikrinti efektyvų ugdymo(si) personalizavimą, pritaikant fizinio ugdymo formas prie asmens poreikių ir individualių galimybių.

Autorius:
Rasa Solovjovienė, Lina Mateikienė, Rita Rinkūnaitė, Rima Dilinskienė

Nuotraukos:
Rasa Solovjovienė, Lina Mateikienė, Rita Rinkūnaitė, Rima Dilinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas