Projektas „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“

Dainų progimnazijos bendruomenė laimėjo Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatinimo projektą „Juda Dainai – gyvenam sveikai II“.

Projekto tikslas – ugdyti mokinių emocinę ir sveikos gyvensenos kompetenciją, plėtoti bendruosius sveikos gyvensenos įgūdžius bei teigiamas sveikatos nuostatas, siekti, kad mokiniai gebėtų prisiimti atsakomybę už savo ir kitų sveikatą bei efektyviai prisidėtų prie bendruomenės sveikos gyvensenos plėtros. Projekto metu skatinamas ir ugdomas fizinis vaikų raštingumas – judėjimas taps neatsiejama jų gyvenimo dalimi. Šio projekto partneris – Šiaulių teniso akademija.

Projekto pradžioje mokiniai išklausė instruktažų seriją „Saugus kelyje – kai žinau“. Jų metu pradinukai mokėsi numatyti grėsmes gatvėje, sėkmingai taikė žinomus saugaus elgesio modelius, vertino bei koregavo savo, kaip eismo dalyvio, elgesį. Instruktažų metu įgijo žinių apie saugų elgesį gatvėje, kelyje, kaip saugiai ir atsakingai elgtis teniso kortuose, sporto aikštyne, persirengimo kambaryje.

Projekto metu Šiaulių teniso akademijos uždaruose kortuose Dainų progimnazijos ketvirtokams buvo organizuojamos fizinio ugdymo pamokos. Uždarų kortų erdvėse mokiniai atliko rytinės mankštos „Mano draugas – rytinė mankšta“ pratimus muzikos ritmu bei kitus įvairius rytinės mankštos kompleksus. Veiklų metu vaikai aktyviai mankštinosi ir džiaugėsi, kad rytinė mankšta padėdavo jiems kasdien sukurti gerą nuotaiką, geriau susikoncentruoti, nusiraminti ir sumažinti impulsyvumą. Savaitgaliais kartu su vaikais rytinę mankštą atlikdavo ir jų artimieji. Reguliarios mankštos vyko ne tik teniso kortuose, namuose, bet ir progimnazijoje prieš pirmą pamoką, judriųjų pertraukų metu.

Projekto veiklose turėjo ne tik puikią galimybę intensyviai fizinei veiklai, bet ir mokėsi bendrauti bei bendradarbiauti, garbingai rungtyniauti, stiprino savarankiško mankštinimosi poreikį, įgijo sveikatos tausojimo, saugaus elgesio ir nelaimingų atsitikimų prevencijos žinių bei įgūdžių.

Autorius:
Lina Mateikienė ir Rima Dilinskienė

Nuotraukos:
Lina Mateikienė ir Rima Dilinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas