Atradimo džiaugsmas STEAM veikloje ,,Obuolio laboratorija“

Spalio 16 dieną  PUG-2  vaikai leidosi į jų asmenines patirtis auginančią veiklą ,,Obuolio laboratorija“. Šios STEAM veiklos tikslas – skatinti ugdytinius išsamiai susipažinti su obuolio savybėmis ir nauda žmogaus organizmui.

Kompetencijomis grįstas ugdymas grindžiamas ne tik žiniomis, bet ir patirtimis, todėl svarbu plėtoti tokią mokymosi kryptį. PUG-2 ugdytiniai turėjo galimybę patys tyrinėti obuolį, aiškindamiesi, kokio dydžio būna obuolys, kiek jis gali sverti, ar jis plūduriuoja ar vis dėlto plaukia, kiek turi sėklų, kokia jo forma bei spalva ir kas nutinka obuoliui, kai iš jo telieka šerdis. Atlikę išsamią obuolio analizę, vaikai entuziastingai ėmėsi kitos užduoties: išsikirpę pavyzdyje pavaizduotas pagrindines obuolio dalis, jas turėjo teisingai suklijuoti į atitinkamas vietas.

STEAM veikla ,,Obuolio laboratorija“ atskleidė, kad užsiėmimo metu svarbu ne tik sužadinti vaikų smalsumą, skatinti juos tyrinėti, eksperimentuoti ir kurti, bet ir leisti suvokti, kad didžiausias užsiėmimo džiaugsmas – patiems atrasti naujų dalykų ir tuo didžiuotis.

Autorius:
Justė Milašauskienė

Nuotraukos:
Justė Milašauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas