Po šokio ir meno sparnais

Spalio 26 dieną, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre, Kuršėnuose, skleidėsi šokio ir meno sparnai. Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija ,,Šermukšnėlė”, bendradarbiaudama su Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centru ir liaudiškų šokių studija „Diemedėlis“, organizavo vaikų ir jaunimo meno festivalio ,,Alfa karta x6" išvažiuojamąjį respublikinį liaudiškų šokių festivalį „Rieda, sukas metų ratai 2023“ ir kūrybines dirbtuves „Lietuvių liaudies papročiai ir tradicijos“.

Į festivalį sugužėjo ir savo pasirodymais džiugino Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Kauškutis“, Šilalės meno mokyklos šokių studija „Lokysta“, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos liaudiškų šokių kolektyvas ,,Liuoksinis“, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos jaunių liaudiškų šokių kolektyvas „Bruknelė“, Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos jaunuolių liaudiškų šokių kolektyvas „Aušra“, Šiaulių Didždvario gimnazijos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių ansamblis „Šėltinis“.

Kūrybinėse dirbtuvėse šokėjai praplėtė savo žinias, sužinojo, kaip senovės lietuviai suvokdavo laiką, švęsdavo šventes, kokius žaidimus žaisdavo, dainas dainuodavo. Visi festivalio dalyviai grįžo kupini naujų žinių, patirties ir parsiveždami daug įspūdžių bei laimingų prisiminimų!

Autorius:
Kotryna Markovaitė ir Indrė Šerpytienė

Nuotraukos:
Remigijus Šerpytis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas