Naujų patirčių, saviraiškos ir motyvacijos tvarumo siekiai kartu su Erasmus+

  Šiaulių Dainų progimnazijoje pradedamos vykdyti Erasmus+ akreditacijos paraiškoje numatytos veiklos. Lapkričio 6-10 dienomis mokykloje lankėsi mokinių ir mokytojų komandos iš Portugalijos ir Ispanijos. Delegacijos buvo svetingai sutiktos, apžiūrėjo mokyklos erdves. Po pirmosios pažinties mokiniai įsitraukė į veiklas, kuriomis skatinamas bendruomenės narių bendradarbiavimas, saviraiška, ugdomi lyderystės įgūdžiai. Antrają susitikimo dieną projekto dalyviai vyko į Vilnių. Energetikos ir technikos muziejuje atliko interaktyvias veiklas, susipažino su industriniu paveldu. Vėliau dalyviai tyrinėjo autentišką Vilniaus senamiestį, kopė į Trijų kryžių kalną, grožėjosi miesto panorama nuo Gedimino pilies bokšto. Svečiai mėgavosi tradiciniais lietuviškais patiekalais, o turiningą dieną užbaigė apsilankydami Trakuose. Trečioji Erasmus+ projektinio susitikimo diena buvo kupina veiklų, kuriose mokiniai turėjo galimybę atskleisti savo kūrybiškumą, ugdytis kritinį mąstymą, kompetencijas. Edukacijoje jie dekoravo puodelius, kur išreiškė savo tikslus, svajones, patirtus įspūdžius. Vėliau gamino ledus, tai visiems suteikė ne tik puikių emocijų, bet ir daug patirties, buvo smagu ledais pavaišinti ir mokytojus. Po pietų projekto dalyviai nuskubėjo į šokolado dirbtuves "Rūtos" šokolado muziejuje. Pagaminus ir prisiragavus saldumynų, laukė pažintis su Šiaulių miestu - jo istorija, architektūra, lankytinais objektais. Ketvirtąją dieną Erasmus+ komanda dalyvavo edukacijoje “Gintaro savybės”, kurioje daug sužinojo apie gintaro kilmę, unikalias savybes. Pasitelkdami pojūčius projekto dalyviai tyrinėjo gintarą, jo kvapą, struktūrą. Atlikę eksperimentus, išmoko atskirti gintarą nuo plastiko, stiklo, akmens. Mokiniai turejo galimybę tobulinti anglų kalbos įgūdžius - vertėjavo edukacijos metu. Didelį įspūdį svečiams paliko audringa Baltijos jūra. Klaipėdos senamiestyje jie susipažino su išskirtine miesto architektūra, o Kalvystės muziejuje pasigamino tradicinius lietuviškus papuošalus - žalvarinius žiedus, gidas papasakojo baltiškų papuošalų istoriją. Paskutinė diena prasidėjo nuo  tradicinių lietuviškų šokių. Svečiai iš Pietų Europos turėjo pasistengti, norėdami sušokti lietuvių liaudies šokius tinkamai, visiems buvo nemenkas iššūkis, bet taip pat suteikė nuostabių emocijų. Likusi dienos dalis buvo skirta veiklų aptarimui, susitikimo įvertinimui, sertifikatų įteikimui.

           Tuo pačiu metu vyko ir darbo stebėjimo vizitas, kurio tikslas - susipažinti su Lietuvos švietimo sistema, švietimo inovacijomis, ugdymo metodų naujovėmis, mokymo(si) pasiekimų vertinimu bei įsivertinimu, siekiant mokinių ugdymosi pažangos. Pamokas svečiams vedė anglų kalbos mokytoja Vilma Matuzevičienė, dailės mokytoja Marytė Ruzgytė bei matematikos mokytoja Edita Žitkevičienė. Lankydamiesi pamokose, užsienio šalių kolegos stebėjo bei vertino pamokos struktūrą, aktyviuosius ugdymo(si) metodus, vertinimo bei įsivertinimo būdus. Svečiai džiaugėsi, kad mūsų mokiniai aktyvūs, žingeidūs bei mandagūs, turintys puikias dalykines žinias. Apibendrinus stebėtas pamokas, mokytojai džiaugėsi, kad įgytas tarptautines žinias bei patirtį būtinai pritaikys savo mokyklose.

Veiklų savaitė buvo intensyvi, bet visiems suteikė daug naudos, naujų pažinčių, patirčių. Už suteiktą galimybę visos bendruomenės vardu norisi padėkoti Europos Sąjungos paramos fondui. Anot projekto dalyvių, tai didžiulis pokytis ne tik asmeniniam, bet ir institucijos augimui.

Autorius:
Erasmus+ komanda

Nuotraukos:
Erasmus+ komanda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas