Dainiečiai spektaklyje „Pabėgimas į Akropolį“

Šiaulių miesto gimtadienį 8 d klasės mokiniai rugsėjo 8 dieną pasitiko Šiaulių dramos teatre, mėgaudamiesi Marijos Korenkaitės pjesės „Pabėgimas į Akropolį“ spektakliu, kurį pastatė Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ talentingoji režisierė Birutė Šneiderienė.

Pjesės siužetas, meistriškai atskleistas režisieriaus ir aktorių komandos darna, nepastebimai įtraukė į sudėtingą paauglystės išbandymų sūkurį. Vaizdo metaforos, garsas, kvapas, kiekvienas kruopščiai parinktas rekvizitas ir kostiumas sudėtingą dramą pavertė viltimi, kad kiekvienas spektaklio žiūrovas sunkiausią gyvenimo akimirką stabtels, sutramdys negatyvias emocijas, „nenuleis rankų“ ir pasirinks pergalės kelią.

Po spektaklio mokiniai matavosi režisieriaus, aktoriaus, kostiumo dailininko profesijas bendraudami su režisiere Birute Šneideriene ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ aktoriais. Į klausimą, ar buvo sunku aktoriams vaidinti, sulaukėme atsakymo – „su tokia gera publika buvo lengva“. Susitikimą vainikavo gausūs ir nuoširdūs aktorių ir žiūrovų tarpusavio aplodismentai. Dėkojame Neformaliojo švietimo organizatorei Laurai Pikelienei ir Šiaulių dramos teatrui už vertingą galimybę, Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ komandai linkime tęsti ir puoselėti prasmingą karjeros kelią.

Autorius:
Elmyra Damonskienė

Nuotraukos:
Elmyra Damonskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas