BALANDŽIO 25 - PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ UGDYMO KARJERAI DIENA

Balandžio 25 d. Dainų progimnazijoje vyko 1-4 klasių mokinių ugdymo karjerai diena. 2c klasės mokiniai susipažino su darželio auklėtojos profesija. Lankydamiesi lopšelyje-darželyje ,,Rugiagėlė“ antrokai  „pasimatavo“, ne tik darželio auklėtojos profesiją, bet pabendravo ir su kitų profesijų atstovais:  direktore, auklėtojos padėjėja, virėjomis, logopede, socialine pedagoge. Jie bandė atrasti skirtumus tarp mokytojos ir darželio auklėtojos profesijų.

2d klasė mokiniai lankėsi Šiaulių miesto policijos muziejuje. Mokiniai susipažino su Lietuvos ir Šiaulių policijos institucijos įkūrimo istorija. Jie apžiūrėjo įvairių laikmečių pareigūnų uniformas, naudojamą įvairią techniką stabdant nusikalstamumą. Pamatė specialiąsias apsaugos, radijo ryšio priemones, skiriamuosius ženklus, apdovanojimus. Išvydo eksponuojamas įvairių šalių policininkų uniformas, jų detales, kepures, šalmus. Mažieji matuodamiesi neperšaunamą liemenę, laikydami skydą, akimirkai „tapto“ policininkais.

2e klasės mokiniai lankėsi Šiaulių spaustuvėje-knygrišykloje. Mokiniai sužinojo kaip gaminamos knygos, pamatė kaip ir kokiais prietaisais atliekami spaudos, maketavimo, pjovimo lazeriu darbai, kokie yra poligrafijos, knygų įrišimo ypatumai. Antrokai bendravo su  spaustuvėje dirbančiais žmonėmis, apžiūrinėjo jų darbo vietas, išbandė savo jėgas atlikdami keletą praktinių darbų.

3a kl. mokiniai lankėsi UAB ,,VENTA LT", kur susipažino su kėdžių gaminimo procesu, pradedant  nuo dizainerio, konstruktoriaus darbo, medžio apdirbimo, baigiant pagamintų kėdžių pakavimu ir realizacija. Mokiniai cechuose apžiūrėjo įrangą, susipažino su  robotais, padedančiais gamybos  procese.

3c klasės mokiniai apsilankė Šiaulių apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Praktinio užsiėmimo metu mokiniai susipažino su mokesčių specialisto  profesija, karjeros galimybėmis. Vaikai sužinojo, kokius mokesčius moka gyventojai, kur sumokėti mokesčiai nukeliauja, kam jie panaudojami. Suprato mokesčių naudą valstybei bei šešėlio daromą žalą jos gyventojams.

4e ir 4b klasės mokiniai lankėsi Šiaulių miesto profesinio rengimo centre. Susipažino su kepėjo-konditerio profesija. 4e klasė iš paruoštos mielinės tešlos mokėsi formuoti mini bandeles ir jas dekoruoti. 4b klasės mokiniai iš paruoštos trapios tešlos formavo mini keksiukus, gamino saldžias dekoracija ir jomis puošė savo kepinius.

4c klasės mokiniai vyko į Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Ginkluotės ir technikos remonto depą. Ketvirtokai išgirdo įdomų papasakojimą apie Lietuvos kariuomenės orlaivius, jų paskirtis, apie Ginkluotės ir technikos remonto depo darbus bei svarbią ir atsakingą kario tarnybą.

Mokiniai džiaugėsi susipažinę su įvairiomis profesijomis, įgiję naujos ir vertingos patirties, „pasimatavę“ profesijas.

Autorius:
Pradinių ugdymo mokytojos

Nuotraukos:
Pradinių ugdymo mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas