Dainiečiai dalyvavo aktoriaus Arūno Sakalausko teatrinio meistriškumo užsiėmime „Negali skristi – bėk!“ Šiaulių dailės galerijoje

Gruodžio mėnesį 8-ųjų klasių mokiniai dalyvavo projekto „ARTerija: jaunųjų menininkų įgalinimas Šiauliuose“ Arūno Sakalausko teatrinio meistriškumo užsiėmime „Negali skristi – bėk!“ Šiaulių dailės galerijoje. Arūnas Sakalauskas – teatro ir kino aktorius, vienas iš kultinio improvizacijos šou „Pagauk kampą“ kūrėjų. 2003, 2005 ir 2016 m. aktoriui įteiktas „Auksinis scenos kryžius“. 2022 m. įkūrė „ARŪNAS SAKALAUSKAS/ART HOUSE“, jis yra vienas iš populiarios tinklalaidės „Vykėliai“ vedėjų.

Pasak organizatorių, ne tik aktoriai susiduria su įvairiais emociniais barjerais. Dažnai žmonėms trūksta atsipalaidavimo, pasitikėjimo savimi, vidinės jėgos tikslui pasiekti, drąsos žengti pirmąjį žingsnį savo svajonės link.

Užsiėmimo metu mokiniai lavino įgūdžius, kurie parvers ne tik scenoje, bet ir kasdieniniame gyvenime, profesinėje veikloje. Pasitelkdami improvizaciją ir vaidybines situacijas aštuntokai mokėsi laisvai elgtis viešumoje, kalbėti prieš auditoriją, improvizuoti nežinoma tema, sklandžiai pasakoti istorijas, klausytis ir išbandyti įvairius vaidmenis. Žaisdami atrado, kaip sustiprinti pasitikėjimą savimi, laisviau reikšti mintis, patogiau jaustis netikėtose situacijose bei audringose diskusijose. Galimybės visada skatina veikti ir nustoti ieškoti priežasčių „sėdėti sudėjus rankas“ ir nieko nedaryti. Tad renginio dalyviai po smagių aktorystės pratybų sėkmės skrydžiui jau pasiruošę!

Dėkojame aktoriui Arūnui Sakalauskui ir renginio organizatorei Šiaulių dailės galerijai už suteiktą galimybę tobulėti. Projekto veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Šiauliai šviečia…

 

Autorius:
Elmyra Damonskienė

Nuotraukos:
Elmyra Damonskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas