Džiugus ketvirtasis DofE startas Šiaulių Dainų progimnazijoje

Saulėtą rugsėjo 5 d., azartiškai nusiteikę, 8-ųjų klasių mokiniai susirinko į mokyklos aktų salę susipažinti su viena iš stipriausių asmenybės ūgtį skatinančių The Duke of Edinburgh‘s International Award (DofE) programų, kurią įtaigiai pristatė DofE vadovė, Neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė ir DofE žygio vadovė, karjeros specialistė Elmyra Damonskienė. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad jau turime keturis kandidatus. Junkis ir TU.

PRIMENAME:

The Duke of Edinburgh‘s International Award (DofE) programa – pasaulyje pirmaujanti neformaliojo švietimo programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų. Programos esmė – įveikti asmeninius iššūkius, kurie suteiktų praktinių gyvenimiškų ir karjerai naudingų įgūdžių, ugdytų drąsią, atsakingą ir visapusišką asmenybę.

Savęs pažinimas ir įveikti asmeniniai iššūkiai yra pagrindinis apdovanojimas, tarptautinis sertifikatas ir visame pasaulyje atpažįstamas ženklelis (Bronzos (žygis 2 dienos ir 1 naktis), Sidabro (žygis 3 dienos ir 2 naktys), Aukso (žygis 4 dienos ir 3 naktys)) – šį apdovanojimą tik įprasmina.

Mokiny, klausi, kas man iš DofE?

PRASMĖ:

ŠIMTA(100)PROCENTINIS PASITIKĖJIMAS SAVIMI: savanoriaudamas prisidėsi prie prasmingų pokyčių kitų žmonių gyvenime, keisi savo aplinką, o gal net „pasimatuosi“ būsimą profesiją.

SAVANORYSTĖ, ĮGŪDŽIAI IR KARJERA:

Išmoksi naujų dalykų ir išbandysi tai, apie ką seniai svajojai. Praktiniai ir socialiniai įgūdžiai bus naudingi tavo karjerai.

ŽYGIAI IR NUOTYKIAI:

„Išeiti iš komforto zonos“ – ar esate apie tai girdėję? Žygiai gamtoje yra bene paprasčiausias būdas tai daryti SAVARANKIŠKAI įveikiant iššūkius, nežinomybės baimę, mokantis dirbti komandoje ir tyrinėjant nuostabią gamtą Lietuvoje. Dieviška patirtis.

AKTYVI VEIKLA - FIZINIS AKTYVUMAS:

Sportas stiprina kūną ir protą. Mankštinkis ir stebėk, kaip keičiasi tavo savijauta.

DRAUGAI:

Gerai praleisi laiką ir susirasi naujų draugų iš Lietuvos ir kitų pasaulio šalių. DofE vienija!

Jei nori nueiti greitai – eik vienas, jei nori nukeliauti toli – eik KARTU.

Nori būti stiprus, valingas, sėkmingas? Kreipkis į DofE vadovę Laurą Pikelienę (201 kab.) ir registruokis kuo greičiau. Esi laukiamas.

Autorius:
Elmyra Damonskienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas