Dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla ,,SAULĖS MIESTO TAKU 4“

2023 rugpjūčio 21 dieną prasidėjo Šiaulių Dainų progimnazijos dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulės miesto taku 4“, kurią dalinai finansavo Šiaulių miesto savivaldybė. Trisdešimt 2-4 klasių mokinių turiningai leido laiką penkias dienas. 

Pirmoji diena stovyklautojams prasidėjo nuo susipažinimo, interaktyvaus komandos formavimo, pažinties su Dainų mikrorajonu. Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka „Saulės“ filiale mokiniai susipažinę su komiksų istorija, jų kūrimu dalyvavo edukacijoje „Komiksų dirbtuvės“. Po pietų vaikai dalyvavo saldžioje edukacijoje „Gardūs ledai“. Išdegustavę įvairiausių skonių savo gamybos ledus stovyklautojai vyko į Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademiją, kur treneriai papasakojo apie regbį ir organizavo sportines veiklas.  

Antrąją stovyklos dieną mokiniai vyko į Naisius ir, pasiskirstę į komandas, dalyvavo orientaciniame žaidime ,,Pažinkime Naisius". Stovyklautojai ne tik rado visus punktus, puikiai skaitė žemėlapį, bet ir suprato, koks žodis buvo paslėptas.  Ekskursijos metu vaikai aplankė muziejus po atviru dangumi ir sužinojo daugiau apie senąjį Baltų genčių tikėjimą, išmoko pažinti žuvis, gyvenančias Lietuvos vandens telkiniuose, suprato, kokia proga dovanojami senieji ,,Sodai" ir pagilino komunikavimo kompetenciją. Diena baigėsi nuotaikinga diskoteka ir veiklų refleksija. 

Trečią dieną mokiniai lankėsi VU Šiaulių akademijos botanikos sode, kur dalyvavo edukacijose ,,Augalų detektyvas" ir ,,Augalų paslaptys puokštėje". Stovyklautojai ne tik pasigamino spalvingas puokšteles, bet ir pagilino žinias apie augalus. Vėliau visi patraukė į Šiaulių apskrities P. Višinskio biblioteką, kur susipažino su bibliotekos erdvėmis ir joje teikiamomis paslaugomis. Miesto centriniame bulvare mokiniai ieškojo išskirtinių Šiaulių simbolių ir ženklų bei grožėjosi gimtuoju miestu. Dienos pabaigą vainikavo Ch. Frenkelio viloje vedama edukacija ,,Dvaro mada". 

Ketvirtąją dieną mokiniai vyko į Rėkyvą, kur ežero pakrantėje dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse ,,Smėlio žaismas", vaikščiojant po gyvenvietę susipažino su Rėkyvos istorija, svečiavosi Rėkyvos progimnazijoje. Po pikniko ežero pakrantėje stovyklautojai patraukė į veislinių paukščių ir naminių gyvūnų zoologijos sodą ,,Raiba plunksna", kur dalyvavo edukacijoje ,,Pažintis su naminiais gyvūnais". Grįžtant į mokyklą stovyklautojai dar stabtelėjo prie Salduvės piliakalnio ir išbandė savo jėgas kopdami į kalną. Dienos veiklas vainikavo netikėtai kalno papėdėje aptikta laukinė obelis, kurios obuoliukų godžiai skanavo visi. 

Paskutiniąją stovyklavimo dieną mokiniai vyko į Kurtuvėnus, kur dalyvavo edukacijoje ,,Laimės pasaga“, ieškojo senoviniame Kurtuvėnų žemėlapyje pažymėtas įdomiausias dvaro vietas.  Atstatytoje Kurtuvėnų dvaro ratinėje aplankė Kurtuvėnų regioninio parko lankytojų centro ekspoziciją, kur galėjo pasivaikščioti tarp milžinų, iš smėlio supilti spalvotus kalnus, įspausti paviršiuje savo kūno atspaudą, pasisupti ant „milžino ašarų“. Vėliau mokiniai susipažino su žirgyno gyventojais, mokėsi jojimo pagrindų, keliavo Vainagių pažintiniu keliu. Mokykloje vykusioje Karaokė popietėje vaikai linksmai dainavo, šoko, bendravo ir dalinosi patirtais įspūdžiais. Stovyklos uždarymo metu visi stovyklautojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir prisiminimo dovanėlėmis. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas