STEAM veiklos ,,Įdomioji botanika“ Šiaulių akademijos botanikos sode

Dainų progimnazijos 7c mokiniai birželio 6–9 dienomis mokėsi vienoje gražiausių Šiaulių vietoje – Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Botanikos sode. Septintokai stebėjo ir tyrinėjo augalus, siejo biologijos ir kitų dalykų žinias dalyvaudami STEAM veiklose ,,Įdomioji botanika“. 

Net 4 teminiai užsiėmimai buvo skirti įsigilinti į  konkrečias augalų savybes, atliekant praktines veiklas, tyrinėjant ir eksperimentuojant. Septintokai ugdėsi praktinius gebėjimus, kurie skatino giliau domėtis gamtos mokslais. Įdomios ir įvairios veiklos buvo kūrybiškai organizuotos tam, kad mokiniai pagilintų ir praplėstų žinias apie augalų biologinę įvairovę, jų išskirtines savybes ir vaidmenį ekosistemose. Vaikai galėjo stebėti pigmento chlorofilo išsiskyrimą, naudojo augalų dažus tirpalų atpažinimui. Mokiniai tyrinėjo, vertino, mokėsi atpažinti augalus ir augalų grupes pagal jų išorinius požymius, kvapiąsias savybes. Įvairūs kruopščiai prižiūrimos augmenijos aromatai, galimybės juos naudoti parfumerijos pramonėje, sąsajos su chemija, fizika ir kitais mokslais mokiniams paliko didžiulį įspūdį, praplėtė žinias apie gamtos mokslus. 

Mokytis gamtoje apie gamtą – didžiulė nauda ir malonumas. Mokiniai sakė, kad per vasaros atostogas stengsis daugiau laiko praleisti gamtos apsuptyje – ne tik pramogauti, bet ir semtis iš jos žinių. 

 

 

Nuotraukos:
Elmyra Damonskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas