Projekto „21st Century Entrepreneurs“ dalyvių vizitas Ispanijoje

Gegužės 31 – birželio 7 dienomis įvyko jau paskutinis Erasmus+ programos projekto "21st Century Entrepreneurs" mobilumas Belmonte mieste, Ispanijoje. Jame dalyvavo projekto partneriai iš Bulgarijos, Ispanijos, Turkijos, Lenkijos, Portugalijos ir Šiaulių Dainų progimnazijos – projekto koordinatorė, mokytoja Vilma Matuzevičienė, mokytoja Marytė Ruzgytė, progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė, 8a klasės mokinės Marija Kurapkytė bei Aušra Jackūnaitė. Projekto tikslas – ugdyti mokinių verslumo kompetencijas, skatinti kūrybiškumą, naujovių diegimą, verslumo projektų planavimą bei valdymą. Projekto metu įgyti gebėjimai padėjo sėkmingai dirbti komandoje, planuoti profesinės veiklos galimybes, plėtoti lyderystės įgūdžius.

Projekto dalyviai lankėsi „San Juan Del Castillo“ mokykloje, susipažino su mokykla ir jos ugdymo programomis bei metodika, diskutavo, dalijosi nuomonėmis ir patirtimi, aptarė Ispanijos švietimo sistemą, stebėjo ir dalyvavo veiklose su mokyklos mokiniais. Kultūrinėje-pažintinėje programoje sužinojome įdomių faktų apie Cuenca regioną, ypač apie lankytinas vietas, tradicijas ir papročius. Aplankėme garsiąją Belmonte pilį, stūksančią ant San Cristobal kalno dar nuo viduramžių laikų ir laikoma viena iš svarbių istorinių vietų visoje Ispanijoje.

Projekto dalyviai buvo pakviesti ir į miesto meriją, kurioje buvo supažindinti su Belmonte miestelio istorija. Vėliau visi projekto dalyviai turėjo galimybę pajusti senamiesčio dvasią vaikščiodami siauromis miestelio gatvelėmis, grožėjosi istorinio paveldo pastatais ir klausėsi neįtikėtinų istorijų apie galbūt čia kadaise vaikščiojusį Don Kichotą.

Vizito metu netrūko ir verslumo edukacijų. Projekto dalyviai lankėsi celiuliozės apdirbimo įmonėje, klausėsi paskaitos apie tai, kaip mažas šeimos verslas pamažu išaugo į vieną stambiausių įmonių visame regione, stebėjo gamybinius procesus. Neįtikėtinų įspūdžių paliko vizitas į „Campos Reales“ vyno daryklą, didžiausią visoje Ispanijoje ir vieną didžiausių visame pasaulyje.

Atradimų, naujų patirčių ir gerų emocijų kupina mobilumo savaitė Ispanijoje prabėgo labai greitai. Tai buvo nuostabi patirtis, praturtinusi tiek kultūriniu pažinimu, tiek žmogiškuoju požiūriu. Džiaugiamės, jog turėjome partnerius, su kuriais efektyviai bendradarbiavome, siekėme užsibrėžtų tikslų. Šiuo mobilumu baigėme vykdyti „21st Century Entrepreneurs “ projektą ir tikimės, kad užmegzti ryšiai su kitų šalių mokyklomis nenutrūks, o draugystė ir bendrystės kūrimas tęsis naujuose projektuose.

Autorius:
Vilma Matuzevičienė

Nuotraukos:
Vilma Matuzevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas