„Sveiki pusryčiau – gera dienos pradžia“

Programa „Valgyk protingai“, kurią remia ir organizuoja  Všį „Humana People to People Baltic“, jau įgavo pagreitį ir sėkmingai įgyvendinama Šiaulių Dainų progimnazijoje.

2020 m. lapkričio mėnesio 9 – 13 dienomis per integruotas dailės ir technologijų, pasaulio pažinimo pamokas kartu su Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai programa PUG ir 1-4 klasių mokytojos ugdytiniams priminė sveikos mitybos pagrindus.

Užsiėmimų metu mokiniai gilino savo teorines žinias apie grūdus, jų gaminius ir pieno produktus. Sužinojo, kad grūdai ir jų gaminiai teikia organizmui energiją bei yra pagrindinis maistinių skaidulų šaltinis, o pieno produktai aprūpina mūsų organizmą baltymais, fosforu,  kalciu, ypač reikalingu kaulams. Be to, šių užsiėmimų metu mokiniai ne tik gilino žinias, bet ir praktiškai mokėsi raikyti duoną, pjaustyti sūrį bei susipažino su produktų sudėtimi etiketėse. Mokiniai vaišinosi duona, pagaminta  iš rupaus malimo miltų, ragavo kelių rūšių varškės sūrį, gardino sūrį medumi.

Džiugu, kad šis projektas skatina mus bendradarbiauti su žemės ūkio produkcijos augintojais ir perdirbėjais, siekiant naudoti vietinę produkciją.

Informaciją parengė pradinio ugdymo mokytoja Rasa Blekaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas