Projektinis susitikimas Žešuve, Lenkijoje. Kas bendro tarp mitų ir mokslo?

Pažinti savo bei kitų Europos šalių mitologijos lobynus be galo smagu, bet dar smagiau suprasti, kad šiandieniniame moksle šias žinias mes galime kūrybingai pritaikyti. Graikijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Italijos bei Lietuvos (Šiaulių Dainų prigimnazija) mokyklos susibūrė į darnią komandą, siekdamos mitus pasitelkus mokslą.  

Kovo pradžioje įvyko jau antrasis  Erasmus+ projekto “From Mythos to Logos” („Nuo mitų iki mokslo“) partnerių susitikimas Lenkijoje, Žešuvo mieste. Visi dalyviai buvo šiltai sutikti mokykloje su dainomis, duona ir druska. Svečiai  pristatė nuveiktus darbus – vaidino, demonstravo, šoko. Vėliau vyko darbas mišriose grupėse – reikėjo sukurti mito tęsinį panaudojant savo valstybės  mitinį personažą.  Buvo džiugu matyti tarptautinio bendradarbiavimo ir pažinimo naudą. Per kitas mobilumo dienas buvo aplankytos  Vieličkų druskų kasyklos, susipažinta su jų legendomis, Krokuvos Vavelio drakonu, kitomis miesto legendomis bei svarbiais objektais. Lankėmės pas miesto merą, kur buvome sutikti labai šiltai. Vyko orientacinis žaidimas po Žešuvo miestą – tarptautinės komandos puikiai atliko visas užduotis. Taip pat vykdėme veiklas, susijusias su projekto tema – oi, painus tas mitologijos pasaulis… Bet mūsų dalyviai – tikri šaunuoliai, nes susidorojo puikiai. 

Komandinis darbas – įvairiapusė nauda visiems. Ketvirtąją mobilumo dieną partnerystė ir bendrystė sužydo gražiausiomis spalvomis – tarptautinės komandos kepė duoną, nagrinėjo Europos valstybių mitus, legendas bei juos kūrybiškai iliustravo. Įsivertinus, aptarus nuveiktus darbus bei suplanavus naujus teko atsisveikinti, bet patirtis, įspūdžiai bei užmegztos pažintys išliks dar labai ilgai. 

 Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal Erasmus+ KA2 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios informacijos pateikimą ir naudojimą. 

Projekto koordinatorė Ramūnė Gedminienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas