„Penktokai renkasi sveikus pusryčius“

Norime pasidžiaugti, kad Šiaulių Dainų progimnazija atrinkta partnere dalyvauti programoje „Valgyk protingai“. Ją organizuoja ir finansuoja VšĮ „Humana people to people baltic“.

Programos tikslas – stiprinti Lietuvos vaikų ir jaunimo organizacijų sveikos mitybos kompetencijas, prisidėti prie vaikų mitybos kokybės gerinimo, skatinti vaikų kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžių ugdymą, skatinti bendradarbiavimą su augintojais, ūkininkais, kad būtų vartojama daugiau vietoje išauginto maisto.

2020 m. spalio mėn. 5 – 9 dienomis progimnazijos projekte „Sveika mityba – raktas į sveikesnį gyvenimą“ startavo penktų klasių mokiniai. Technologijų mokytoja Gitana Petronaitienė bendradarbiaujant su visuomenės sveikatos specialiste – dietiste Rūta Doviltyte, technologijų pamokų metu organizavo „Sveiki pusryčiai“ gaminimo procesą. Taip pat vaikams priminta apie pusryčių svarbą. 2020 m. spalio mėn. 12 – 16 dienomis „Pasaulinės košės dienos“ minėjimo proga priešmokyklinio ir pradinio ugdymo klasių vaikai gaminosi sveikuoliškas košes bei jas ragavo.

Straipsnį parengė visuomenės sveikatos specialistė Rūta Doviltytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas