DofE programos stiprybės žygis – įgyta The Duke of Edinburgh’s International Award žygio vadovo kompetencija

2020 m. rugsėjo 4–6 d. Šiaulių Dainų progimnazijos PO konsultantė Elmyra Damonskienė drauge su kitais Lietuvos mokyklų žygių entuziastais bei skautais dalyvavo trijų dienų fizinio, emocinio ir akademinio intelekto reikalaujančiose interaktyviose DofE programos žygių vadovo studijose Trakų rajono sodybos „Aerodream“ komandos formavimo renginiams skirtose edukacinėse erdvėse. DofE programos žygių vadovo tikslas – visapusiškai parengti DofE programoje dalyvausiančius mokinius saugiam kelių parų savarankiškam žygiui.

Žygyje mokiniai ugdosi komandinio darbo įgūdžius, išmoksta pozityviai spręsti konfliktus, pradeda labiau rūpintis savo aplinka, tampa autonomiški. DofE vadovais tapę mokytojai po žygio pastebi: “Gera matyti kaip keičiasi vaikas, kaip formuojasi jo asmenybė, atsiranda adekvatus pasitikėjimas savo jėgomis, nes įveikia išsikeltus tikslus”, „tai buvo nemenkas iššūkis ir nuotykis, auginęs mane pačią”.

Pagarbiai kviečiame mūsų 13-14 metų jaunimą įsilieti į pasaulinį asmeninės ūgties projektą, kurį inicijavo pats Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atstovas princas Filipas padedamas vokiečių edukologo Kurt Hahn, kuris buvo aistringas mokymosi iš patirties propaguotojas.

Išsamiau susipažinti su The Duke of Edinburgh’s International Award DofE programa galite žemiau pateiktoje informacijoje.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas