Erasmus + kvalifikacijos tobulinimo kursai Prahoje

2024 m. liepos 29 – rugpjūčio 3d. Šiaulių Dainų progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Aušra Ramanauskienė, kartu su dar 10 pedagogių iš Airijos, Latvijos, Vokietijos ir įvairių Ispanijos regionų, dalyvavo kvalifikacijos tobulinimo kursuose „Stress Relief and Well-being Strategies for Teachers“.

Erasmus + mokymai vyko Prahoje, Čekijoje, juos organizavo Europass Teacher Academy ir Vice Versa komanda, lektorė Lucie Příšovská.

Šių tarptautinių mokymu metu, lektorė Lucie supažindino mokytojus su keletu puikių įrankių ir strategijų, skirtų streso valdymui, perdegimo prevencijai, psichinės sveikatos gerinimui, džiaugsmo atradimui ir efektyvumui darbe.

Pedagogai sužinojo, kas sukelia stresą, kaip kūnas ir protas reaguoja į stresą, ir kaip galime kovoti su jo padariniais ir juos panaikinti.

Kursų metu, dalyviai įgijo teorinius sveiko gyvenimo pagrindus, praktiškai išbandė konkrečias priemones, kurios gelbsti gerinant savo bei mokinių asmeninę gerovę. Didelis dėmesys skirtas kūno stiprinimui, gerinant miegą, mitybą ir mankštą.

Kiekviena dalyvė pristatė savo šalį, miestą, mokyklą bei tradinius šalies užkandžius, kuriais pavaišino visus dalyvius. Tokiu būdu, daugiau sužinojome apie kiekvienos šalies kultūrą, pasidalijome gerąja patirtimi, asmeninėmis idėjomis ir galėjome palyginti kiekvienos šalies švietimo sistemą – jos privalumus ir trūkumus.

Taipogi, vietiniai gidai papasakojo apie šlovingą Prahos miesto istoriją ir kultūrą, likome sužavėti didinga architektūra.

Aušra Ramanauskienė, grįžusi iš kursų, planuoja dalintis įgytomis žiniomis su kitais mokytojais, taip prisidėti prie bendruomenės geros savijautos, perdegimo ir streso valdymo prevencijos.

Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Autorius:
Aušra Ramanauskienė

Nuotraukos:
Aušra Ramanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas