PASITINKANT VASARĄ. PROJEKTAS

Tyrinėjantys vaikai – aktyvūs mokymosi dalyviai. Kadangi mažieji yra tikri atradėjai, svarbu leisti jiems patiems ieškoti informacijos, paliesti, patirti, išbandyti. “Žydinti pieva” - nuotykių, žaismės, atradimų, tyrinėjimo, problemų sprendimo projektas.

Panaršę internete mokiniai surado įvairių dažymo augalais būdų, senųjų technologijų, sužinojo, kad natūralios spalvos gali būti net patvaresnės nei cheminiai dažai. Indijoje buvo vaistingoji dažymo metodika, kad nudažius drabužį vaistingais augalais, jį labai sveika nešioti, jis nesukelia alergijos.

Mokyklos kieme mokiniai ieškojo ką galima panaudoti kaip natūralius dažus, tyrinėjo kokias spalvas galima išgauti iš žolelių, prieskonių, vaisių  ar mokyklos kieme augančių augalų lapų, šaknų ar žiedų. Kiekvienas augalas - atradimas, nes kiekvieną kartą išgaunama vis skirtinga spalva.  Mokiniai dalinosi pastebėjimais apie skirtingas augalų išgaunamas spalvas, eksperimentavo kurie augalai lengvai išsiplauna iš audinio, kūrė savo surinktų augalų žydinčią pievą.

Neskubėkite, apsidairykite, pajuskite mus supančių augalų spalvą ir galią bei aplankykite virtualią parodą.

Autorius:
Sandra Bartkuvienė

Nuotraukos:
Sandra Bartkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas