Dainiečiai nutiesė draugystės tiltą į Portugaliją

Gegužės 13-18 dienomis Šiaulių Dainų progimnazijos mokiniai DovydasNevulis, Artas Henrikas Kiguolis, Miglė Galvelytė, Emilija Černiauskaitė, Justina Mataitytė, lydimi technologijų mokytojos Sandros Motuzaitės-Jurienės bei šokio mokytojos Indrės Šerpytienės, dalyvavo mokinių mainų pagal Erasmus+ akreditacijos projektą mobilume „Agrupamento de Escolas Dr. Mario Sacramento“ vidurinėje mokykloje Aveiro mieste Portugalijoje.

Mainų programoje dalyvavo mokiniai iš Portugalijos, Ispanijos ir Lietuvos. Kiekvienos šalies atstovai pasidalino pasakojimais apie jų šalies jaunuolių gyvenimą, paaugliškus džiaugsmus bei rūpesčius. Projekto metu dalyviai susipažino su partnerių mokykla, nuostabaus grožio Aveiro miestu, garsiu savo druskos gavyba ir miesto istorija.

Ir vaikinus, ir merginas, ir lydinčius mokytojus sužavėjo gilią ir prasmingą istoriją turinti tradicinių skanėstų „Oves moles“ gamybos edukacija, abejingų nepaliko paskaita apie druskos gavybos procesus ir etapus, o pažintis su porceliano gaminių gamyba bei galimybė stebėti porceliano gaminių meninį tapymą kėlė susižavėjimą trapumu ir prabanga. Šioje išvykoje mokiniams buvo sudarytos galimybės savo dalykines žinias pagilinti mokslo fabrike. Visus įspūdžius ir komandinio darbo įgūdžius vainikavo robotų gamyba.
 
Portugalija - nuostabi savo istorija, paveldu ir gamta šalis. Neišdildomus įspūdžius paliko ne tik Aveiras, „Agrupamento de Escolas Dr. Mario Sacramento“ vidurinė mokykla, bet ir pažintis su Porto miestu bei pasiplaukiojimas laivu.

Laikas, praleistas kartu su projekto dalyviais, pažįstant juos, priimant visų skirtumus ir panašumus, leido visiems geriau pažinti save, savo galimybes, ugdyti kritinį mąstymą. Tarptautinio mobilumo metu įgyta patirtis, praplėsta pasaulėžiūra skatina siekti užsibrėžtų tikslų, stiprina motyvaciją tobulėti, mokytis ir mokyti.

Straipsnį parengė Dainų progimnazijos šokio mokytoja Indrė Šerpytienė ir technologijų mokytoja Sandra Motuzaitė Jurienė

Autorius:
Indrė Šerpytienė ir Sandra Motuzaitė Jurienė

Nuotraukos:
Indrė Šerpytienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas