Septintokai dalyvavo patirtinėje veikloje vykdant projektą „Bulvės kelias“

Gegužės 17 d. mūsų progimnazijos 7e ir 7d klasių mokiniai Šiaulių universitetinėje gimnazijoje dalyvavo patirtinėje veikloje vykdant tarpdalykinį projektą „Bulvės kelias“.

Renginio tikslas – tyrinėjant bulvę mokiniams suteikti galimybę pabūti kūrėjais ir mokslininkais.

Dainiečiai bendradarbiaudami grupėse, naudodami koliažo techniką turėjo perkurti stebuklinę pasaką ,,Gulbė – karaliaus pati“. Vėliau edukacijos vyko keturiose sekcijose.

Sekcijoje „Bulvės tiriamoji laboratorija“ mokiniai bulvės stiebagumbyje surado krakmolo grūdelius ir ištyrė bulvės fermento – katalazės – veikimą.

Sekcijoje „Knygos skirtukas“ septintokai, apdoroję bulvės grafinį vaizdą kompiuterinėmis programomis, sukūrė gražius skirtukus knygoms.

Sekcijoje „Nuo Kristupo Kolumbo iki Lietuvos“ mokiniai naudodami 3D vaizdinę medžiagą žemėlapyje pažymėjo bulvės kelią iš Amerikos į Europą.

Sekcijoje „Bulvių pyrago dekoravimas ir degustavimas“ dainiečiai, susipažinę su saldaus bulvių pyrago receptu, gamino citrininį glajų ir dekoravo bulvinius pyragaičius, juos degustavo.

Edukacinio renginio metu mokiniai, pabuvę kūrėjais ir mokslininkais, įsitikino, kad bulvė, kuri yra dažnas svečias lietuvio virtuvėje, gali įkvėpti tyrinėjimams ir kūrybai

Autorius:
Asta Ripinskienė

Nuotraukos:
Asta Ripinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas