200 kūrybiško programavimo valandų

Jau antrus metus Dainų progimnazijos mokiniai aktyviai tobulina kūrybinio programavimo įgūdžius. Džiugiu, kad  Kokybės krepšelio dėka nuo 2019 metų buvo investuota į mokinių patirtis ir gebėjimų ugdymą. Mokiniai galėjo tobulinti savo kūrybinio programavimo žinias, ne tik pamokų metu, bet ir vykdydami projektines bei neformaliojo užsiėmimų veiklas. Šeštokai ir aštuntokai vykdė projektines veiklas pagal tvaraus vystymosi tikslus (www.globalgoals.com). Mokiniai tyrinėjo visam pasauliui svarbias temas ir ieško problemų sprendimo būdų – konstravo ir programavo technologinius įrenginius (prototipus). Šios mokinių išbandytos veiklos buvo sudėtos į knygą „STEAM užduotys. 5–6 klasei“. Neformaliųjų užsėmimų „Minecraft laboratorija“ metu mokiniams programavimo kalba tapo tarsi įdomi dėlionė žaidime, šios aplinkos galimybės leido nejučia mokytis programuoti ir atsiskleisti mokinių kūrybiškumui.  

Šiais mokslo metais įgyvendinat ugdymo programą šeštoje klasėje, mokiniai susipažįsta su programavimu. Šiai pažinčiai pamokose naudojamos įvairios programavimo kalbos. Mokinai savo kūrybinius gebėjimus išbandė Code, Micro:Bit, Vex VR aplinkose. Šiuo metu šeštokai programuoja Microbit kompiuteriukus su elektronikos priedais. 

 2022 m. sausio 20 d. 6c klasės pamoką stebėjo NŠA projekto „Kokybės krepšelis“ metodininkė Kristina Rūta Dzeventlauskienė. Šioje pamokoje šeštokai mokėsi sujungti elektros grandinę, ją suprogramuoti pagal pateiktą užduotį ir vertinimo kriterijus. Kiekvienas mokinys sujungė savo elektros grandinę su Micro:Bit ir šviesos diodu. Mokiniai suprogramavo, kad šviesos diodas veiktų paspaudus įvesties mygtukus A/B ir kad diodas mirksėtų – tam panaudojo kartojimo sakinius (ciklus). Šeštokams užduotis atlikti pavyko puikiai. Pamokos pabaigoje mokiniai savo darbą įsivertino Reflektus programėle.  

Informaciją parengė informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jolita Kaupienė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas