DofE programa padeda atrasti save

Kviečiame susipažinti su Rugile, Šiaulių Dainų progimnazijos 8c klasės mokine, kuri 2021–2022 mokslo metais siekia The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE apdovanojimai) bronzos ženklelio!

DofE apdovanojimų programa mokinei suteikia galimybę atrasti save įvairiose srityse siekiant įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Rugilės išsikelti tikslai: bėgant lauke įveikti 5 km atstumą per 35 minutes („Aktyvi veikla“); dalyvauti Šiaulių bendruomenės policijos įvairiose veiklose, padedant policijos pareigūnams („Paslaugos“); per 3 mėnesius perskaityti knygų seriją „Bado žaidynės“ bei anglų kalba parašytą knygą („Įgūdžiai“).

Rugile, iš kur tu sužinojai apie DofE programą?

Apie DofE programą sužinojau iš savo draugės. Ji lanko kitą mokyklą ir pradėjo man pasakoti kaip dalyvavimas šioje programoje jai padės ateityje ir kaip smagu save išbandyti. Vėliau išgirdau, kad mūsų mokykloje taip pat renkama DofE dalyvių komanda ir iškart užsimaniau daugiau apie tai sužinoti ir dalyvauti.

Ar sunku buvo apsispręsti dėl dalyvavimo? Kas tau padėjo, paskatino, patarė?

Man nebuvo sunku apsispręsti ar noriu būti DofE programos narė, bet viską reikėjo aptarti su tėvais. Nors iš pradžių tėvai nelabai pasitikėjo šia programa, ja pasidomėję paskatino išbandyti. Taip pat skatino dalyvauti progimnazijos DofE komandos vadovė Laura Pikelienė.

Kokia tavo yra mėgiama veikla?

Tiesą sakant aš turiu gan daug mėgiamų veiklų. Kelios iš jų – skaitymas, renginių, įvairių veiklų organizavimas ir dalyvavimas žygiuose. Konkrečiai vienos išskirti negaliu.

Ar susidūrei su sunkumais keldama sau tikslus?

Keliant tikslus turėjau apmąstyti kelias dienas. Rinkausi iš kelių variantų, bet vis atsirasdavo spragų. Nusprendžiau pasirinkti tuos tikslus, kurie padėtų išbandyti save įveikiant pačiai sau išsikeltus iššūkius.

Dalyvavimas DofE programoje, ką tau padėjo suprasti, kokias asmenines savybes atskleidei.

Būnant DofE komandos nare supratau kaip svarbu dirbti komandiškai. Gana dažnai buvau įpratusi dirbti savarankiškai. Darbas komandoje paskatino mane tapti draugiškesne. Siekiant savo išsikeltų tikslų aš išmokau planuoti savo laiką, tapau labiau organizuota ir atkaklesnė. Didelį džiaugsmą man teikia, kai gali teikti pagalbą kitiems.

Ar skatintum mokinius dalyvauti DofE programoje? Kodėl?

Skatinčiau visus mokinius prisijungti prie šios programos ne vien dėl naujų dalykų išbandymo, bet dėl savęs atradimo. Daugelis mokinių turbūt yra pasimetę dėl ateities profesijos, savo užsiėmimų. Ir tai yra visiškai normalu . Ši programa tam ir skirta – padėti atrasti save.

Kurią veiklą esi pasirinkusi, kaip pagrindine veikla?

DofE programoje kaip pagrindinę veiklą esu pasirinkusi Aktyvią veiklą, kuriai skirsiu didžiausią laiko dalį ir tai pareikalaus daugiausiai mano fizinių pastangų.

Sėkmės, Rugile, atrandant save ir įgyvendinant užsibrėžtus tikslus!

Neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas