DofE programa – savo tikslų siekiančiam jaunimui

Šiaulių Dainų progimnazijos 8 klasių mokiniai susipažino su The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE programa), kuri pasaulyje gerai žinoma mokymosi iš patirties programa, ugdanti atsakingus piliečius ir suteikianti jaunimui praktinių įgūdžių.

Neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė supažindino mokinius su programos nauda jauniems žmonėms:

– Programos dalyviai geriau pažįsta savo stiprybes ir silpnybes, atpažįsta savo mokymosi stilių, juos motyvuojančius veiksnius.

– DofE apdovanojimų dalyviai susiranda naujų draugų, kurie turi panašių pomėgių kaip ir jie patys, mokosi dirbti komandoje, pozityviai spręsti konfliktus, rasti sprendimą sunkiose situacijose.

– Ženklelių siekiantys asmenys prasmingai panaudoja savo laisvo laiką, atranda savo naujus talentus, apie kuriuos net nebūtų pagalvoję, arba tobulina jau esamus.

– Dalyviai išmoksta nusistatyti realius tobulėjimo tikslus, todėl net nebedalyvaudami programoje nuolatos savarankiškai tobulėja.

– Asmenys, dalyvaujantys DofE, labiau pasitiki savimi, išlaisvėja iš išorinių ir vidinių suvaržymų.

– Pastebimai pagerėja programos dalyvių fizinė forma, ugdomi sveikos gyvensenos įgūdžiai.

– Dalyviai tampa labiau motyvuoti, išmoksta nenuleisti rankų susidūrę su sunkumais.

– Pastebimai pagerėja aukso ženklelių siekiančių dalyvių gebėjimas bendrauti užsienio kalba bei kultūrinio sąmoningumo kompetencija.

– Dalyviai apdovanojami tarptautiniu sertifikatu, kuris vertinamas darbdavių ir pripažįstamas užsienio (ypatingai Didžiosios Britanijos) universitetuose.

DofE apdovanojimų programa padeda jaunam žmogui išlaisvėti iš išorinių ir vidinių apribojimų, įgalina tapti atsakingu ir įžvalgiu savo ateities kūrėju.

DofE vadovė Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas