DofE programa – asmeninis augimas

Kviečiame susipažinti su Emilija, Šiaulių Dainų progimnazijos 8c klasės mokine, kuri 2021–2022 mokslo metais siekia The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE programa) bronzos ženklelio!
Dalyvaudama DofE programoje mokinė gali kryptingai ugdyti įgūdžius skirtingose veiklose. Emilijos išsikelti tikslai: išmokti nėrimo vašeliu pagrindus ir technikas nuneriant vidutinio dydžio minkštą bitę („Įgūdžiai“); mokyklos keramikos būrelyje teikti pagalbą mokiniams ir mokytojai („Paslaugos“); stiprinant savo fizinę būklę per 1 minutę padaryti 35 taisyklingus atsilenkimus be jokių palengvinimo priemonių („Aktyvi veikla“).

Emilija, papasakok, kodėl nusprendei dalyvauti DofE programoje?

Mane iš karto sudomino DofE programa kai tik sužinojau, kad ji atsirado Dainų progimnazijoje. Pasidomėjusi daugiau apie programą ir pakalbėjusi su tėvais pagalvojau, kad dalyvaudama programoje labiau pažinsiu ir atrasiu save, išmoksiu dirbti komandoje, susidraugausiu su kitais DofE nariais ir įamžinsiu gerus prisiminimus. Taip pat norisi išeiti iš komforto zonos ribų ir paaugti kaip asmenybei.

Kokį vaidmenį tavo apsisprendime dalyvauti programoje atliko šeimos nariai?

Mano šeimos nariai mane labai palaikė ir dar labiau mane paskatino kai pasakiau, kad dalyvausiu DofE programoje. Be to didžiausia motyvaciją prisijungti prie programos man suteikė mano brolis, kuris yra gimnazistas ir jau siekia net auksinio ženklelio. Jis man padeda ir pataria įgyvendinant užsibrėžtus tikslus.

Ko tu tikiesi pati iš savęs?

Dalyvaudama DofE programoje tikiuosi, kad nepritrūks man motyvacijos ir noro siekti savo užsibrėžtų tikslų bei išbandyti save įvairiuose iššūkiuose su kuriais susidursiu.

Kokias asmenines savybes tau padeda stiprinti dalyvavimas programoje?

Dalyvaujant programoje man dažnai tenka bendrauti su kitais žmonėmis. Tai man labai padeda stiprinti pasitikėjimą savimi. Atlikdama įvairias veiklas vienu metu, labiau išmokau planuoti savo laiką kasdieniniame gyvenime. Taip pat mokausi savarankiškumo ir atsakingumo.

Kaip dalyvavimas programoje padės tau ateityje?

Manau, kad dalyvaudama DofE programoje sustiprinsiu savo asmenybę, įgysiu naujų žinių, kurios man pravers ateityje, išmoksiu dirbti komandoje, pagilinsiu asmenines kompetencijas, o gal man padės renkantis savo profesiją ateityje.

Kodėl jaunimas turėtų dalyvauti DofE programoje?

Visiems rekomenduočiau dalyvauti DofE programoje, nes programa padeda atrasti save. Būdamas komandos nariu praplėsite savo draugų ratą ir įgysite vertingos patirties žygio ir savanorystės veiklose.

Kokia veikla tau patinka labiausiai?

Mano mėgstamiausia veikla yra piešimas. Piešdama galiu atsiskleisti ir perteikti emocijas kokias tik noriu. Labai dažnai išbandau vis kažkokią naują veiklą.

Emilija, linkime tau didžiausios sėkmės išbandant save!

DofE vadovė Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas