Penktasis Tėvų-mokinių-mokytojų forumas ,,Progimnaziją kuriame kartu“

  • Paskelbė : Kristina Juodeikienė
  • Paskelbta: 2023-11-26
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 22 pavakarę į Šiaulių Dainų progimnaziją susirinko aktyviausi mokyklos bendruomenės nariai: tėveliai, mokiniai, mokytojai. Jau penktąkart progimnazijos direktorės Astos Vaičiūnienės inicijuotas forumas šiemet kvietė dalintis įžvalgomis ,,Kuo ypatinga įgalinanti mokytis progimnazijos aplinka?“.

Daugiau nei 100 forumo dalyvių aštuoniose mišriose grupėse noriai diskutavo, kokiais kriterijais pasižymi įgalinanti mokytis aplinka. Buvo aiškinamasi, kokie teigiami arba neigiami šiuolaikinės ugdymui(si) skirtos įrangos aspektai, kokia naudojamų ugdymo(si) priemonių ir mokymosi aplinkų įvairovė ir kokybė. Forumo dalyviai turėjo galimybę išsakyti lūkesčius ir pasiūlymus, kaip pagerinti progimnazijos mokymosi aplinką, išsiaiškinti, koks vaidmuo jai tenka stiprinant mokinio galias, kaip mokymosi aplinka veikia mokinio savijautą. Bendruomenė svarstė, kaip aplinkos pritaikomos kiekvieno mokinio poreikiams, kaip svarbu bendradarbiauti tėvams, mokiniams ir mokytojams ir bendrystėje kurti progimnazijos ugdymosi aplinkas.

Visų forumo dalyvių nuomonės ir įžvalgos buvo reikšmingos, o apibendrindama minčių lietų, kiekviena komanda išskyrė 5 esminius aspektus.

Direktorė pasidžiaugė, kad progimnazijos mokymosi aplinka išties įgalinanti, šiuolaikinė įranga ir priemonės yra įvairios, skirtingos paskirties, atitinkančios dalyko turinį, mokinių amžių ir poreikius, šiuolaikinius ugdymo reikalavimus ir pagal poreikį nuolat atnaujinamos.

Džiugu, kad mokyklos bendruomenė vertina turimų priemonių naudingumą, šiuolaikiškumą, savalaikiškumą, palankią emocinę aplinką ir drąsiai dalinasi pasiūlymais, ką dar reikėtų gerinti. Tik diskutuojant, tariantis, veikiant bendrakūroje pasiekiami optimaliausi rezultatai.

Nuotraukos:
Laima Zeringiene

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas