Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės fotografijos dirbtuvės „Atrask save kadre“ su Šiaulių miesto dizaineriu, fotografu Vilmantu Dambrausku

  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. lapkričio 8 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje įsibėgėjo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.  Viena iš veiklų - kūrybinės fotografijos  dirbtuvės „Atrask save kadre“. Šiaulių miesto dizaineris ir foto menininkas Vilmantas Dambrauskas vedė edukaciją- paskaitą „Nuo paprastumo iki genialumo. V. Dambrausko fotografija“. 

Vilmantas Dambrauskas – Lietuvos dailininkas, dizaineris, fotografas, šiaulietis. Mokėsi Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje, studijavo Vilniaus Dailės institute (dabar VDA). Šiaulių miesto kultūros centro dizaineris. Kaip laisvai samdomas dizaineris bendradarbiavo su įvairiomis dizaino ir reklamos įmonėmis. 1998–2017 m. dėstė grafinį dizainą, fotografiją, videomeną Šiaulių universitete, nuo 2007 m. docentas. Dirbo Šiaulių „Aušros“ muziejuje.

Vilmantas Dambrauskas surengė virš 40 autorinių fotografijos, tapybos, kompiuterinės grafikos parodų įvairiuose Lietuvos miestuose. Taip pat Suomijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Išleido 8 knygas. 5 iš jų – fotografijų albumai.

Dizaineris-fotomenininkas supažindino mokinius su  savo dizaino logotipais, žinomais Šiaulių mieste, pristatė savo fotografijų seriją „Mano miesto portretai“. Mokiniai buvo supažindinti su fotografijų serijos idėja, su jose esančiais žinomais miesto žmonėmis. Dalyviai atpažino garsius ir žinomus miesto menininkus, žavėjosi fotografijų estetika ir minties perteikimu. „Šiauliai yra miestas, kuriame gimiau ir užaugau. Miesto veidas – ne tik pastatai, gatvės. Tai ir žmonės, kuriantys jo aurą. Fotografijose – šiauliečiai, kultūros ir meno žmonės, kuriuos pažįstu geriausiai, artimi man savo pasaulėžiūra. Šalia patyrusių ir pripažintų šviesuolių – kūrybinį kelią tik pradedantys talentai, jų rankose miesto ateitis. Fotografijos sukurtos 2010-2023 metais.”(Vilmantas Dambrauskas)

Mokiniai buvo sužavėti kita fotografo serija, kuri pasakojo apie  karo, genocido aukas. Tema buvo labai meniškai, estetiškai per balerinų atvaizdo trapumą perteikta fotografijose.

Aštuntokai sakė, kad buvo fotografijų filme su įdomiu pasakojimu ir  kad edukacija-paskaita prabėgo kaip akimirka. Mokiniai buvo aktyvūs dalyviai, kurie geranoriškai įsitraukė į visas fotografo pasiūlytas temas.

   Kūrybinės fotografijos  dirbtuvės su Vilmantu Dambrausku jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus kūrybos žmonės. Dėkojame fotografui už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo.

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas