Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės fotografijos dirbtuvės „Atrask save kadre“ su fotografe Vėtre Antanavičiūte

  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. spalio 20 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje įsibėgėjo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.  Viena iš veiklų - kūrybinės fotografijos  dirbtuvės „Atrask save kadre“. Foto menininkė Vėtrė Antanavičiūtė vedė edukaciją „Kūrybinis portretas“. 

Vėtrė Antanavičiūtė – lietuvių  fotografė, dizainerė, gyvenanti ir dirbanti Vilniuje. Studijavo Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedroje. Dirbo Prekybos reklamos biure, Demiurge, Loro dizaine, žurnaluose „Har’s how“, „LUX“. Dėstė kompoziciją Statybos ir dizaino kolegijoje, yra žurnalo „Kelionių magija“ dizainerė, o nuo 1995 m. – Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė. Šiuo metu veda kursus, mokymus, aktyviai kuria, dalyvauja parodose, konkursuose.

V. Antanavičiūtė surengė autorines fotografijos parodas Suomijoje bei Lietuvoje, dalyvavo grupinėse parodose Šveicarijoje, Suomijoje, JAV, Vokietijoje. 1999 m. pelnė tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) fotografės menininkės (AFIAP) garbės vardą, yra laimėjusi 2 aukso, sidabro, bronzos medalius ir per 30 kitų apdovanojimų.

Fotomenininkė mokyklos aktų salėje įrengė profesionalę foto studiją. Mokiniai buvo sužavėti fotografijos edukacija, kaip naudojant įdomius daiktus galima iš karto sukurti nerealias fotografijas. Mokiniai pozavo vienas kitam, eksperimentavo, džiaugėsi procesu, fotomenininkės pastabomis, idėjomis, procesas truko beveik dvi valandas ir jauniesiems menininkams neprailgo. Mokiniai domėjosi fotografės biografija, laimėjimais.

„Fotografijos edukacija ir vėl sužadino meilę meno sričiai, kurią buvau apleidusi. Ji įkvėpė mane ir toliau kurti, nestabdyti savęs dėl neturimų priemonių, tiesiog ieškoti kūrybingesnių sprendimų“, – džiaugėsi gimnazistė Emilija Juraitė.

  Kūrybinės fotografijos  dirbtuvės su fotografe Vėtre Antanavičiūte jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus Lietuvos kūrybos žmonės. Dėkojame fotografei už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo ir dar daug laimėjimų.

Autorius:
Marytė Ruzgytė

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas