Tėvų-mokinių-mokytojų forumas ,,Progimnaziją kuriame kartu“

  • Paskelbta: 2022-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 13 d. į Šiaulių Dainų progimnaziją susirinko daugiau nei 100 bendruomenės narių dalyvauti jau ketvirtąkart mokykloje organizuojamame Tėvų-mokinių-mokytojų forume ,,Progimnaziją kuriame kartu“. Šiais metais forumo tema buvo ,,Socialinis ir emocinis ugdymas mūsų progimnazijoje“.

Asta Vaičiūnienė, progimnazijos direktorė, forumo iniciatorė ir moderatorė, pradėdama bendruomenės renginį, pabrėžė, kad vienas esminių progimnazijos tikslų – nuosekliai ugdyti socialiai atsakingą asmenybę, o kai žmogus jaučiasi emociškai saugus, jam daug lengviau siekti asmeninės pažangos ir kurti darnius, atvirus ryšius bendruomenėje.

Mišriose tėvelių, mokinių ir mokytojų komandose buvo aptarti 8 esminiai SEU klausimai, diskutuojant apie mokyklos mikroklimatą, saviraiškų dalyvavimą progimnazijos gyvenime, asmenybės ūgtį, gyvenimo įgūdžių ir prevencines programas, siektinus esminius gebėjimus mokiniams pereinant į aukštesnę ugdymosi programą, socialiai atsakingo mokinio savybes, tėvelių įsitraukimą į įvairiapusį vaikų ugdymą(si), plėtojant socialinius ir emocinius įgūdžius.

Apibendrinti grupių diskusijų rezultatai buvo surašyti pozityvaus socialinio ir emocinio ugdymo(si) deklaracijoje, jie bus tikslingai panaudoti rengiant progimnazijos strateginį ir veiklos planus. Šis forumas – vertinga progimnazijos tradicija, kuri parodo, kaip svarbu savo veiklą, kultūrą ir visuminį ugdymą(si) kurti ir įgyvendinti bendradarbiaujant visai bendruomenei kartu.

Autorius:
Laima Zeringienė 

Nuotraukos:
Laima Zeringienė 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas