Ankstyvojo profesinio orentavimo projektas OPA

  • Paskelbta: 2022-12-05
  • Kategorija: Renginiai

Pradinių klasių mokiniai visą lapkričio mėnesį dalyvavo ankstyvojo profesinio orientavimo projekte „OPA“.

4c ir 4d klasės mokiniai lankėsi Šiaulių TMC Prekybos ir verslo skyriuje ir dalyvavo edukacijoje ,,Biskvitinės tešlos pyragaičių („popkeikų“) gaminimas, dekoravimas ir patiekimas“ bei ,,Sklindžių kepimas”.

3a, 3d, 4e klasių mokiniai vyko į Šiaulių TMC buitinių paslaugų skyrių. Jie susipažino su vizualinės reklamos gamintojo profesija. Turėjo galimybę patys tapti reklamų gamintojais ir pasigaminti sau patrauklius knygų skirtumus. Edukacinio užsiėmimo metu vaikai mokėsi panaudoti reklaminę plėvelę, komponuoti A3 formato lape ir pasirinkta tema sukurti plakatą.

3c, 4a, 4c, 3b, 2c klasių mokiniai lankėsi Šiaulių TMC Statybos skyriuje. 3c, 4a dalyvavo užsiėmime ,,Statau namą".Praktinio užsiėmimo metu susipažino su statybininko profesija, darbų atlikimo technologijomis,įranga,karjeros galimybėmis. Mokėsi pagal pateiktą brėžinį mūryti namo sienas. 4c klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje ,,Aš galiu“. Mokiniai sužinojo, kaip turi būti paruošta siena dažymui, kokie naudojami darbo įrankiai. 3b klasės mokiniai susipažino su plytelių klojėjo profesija. Mokėsi apdirbti įvairias keramikos medžiagas ir jas suklijuoti ant prieš tai paruošto paviršiaus. 2c klasės mokiniai dalyvavo praktiniame užsiėmime ,,Pasigamink paveiksliuką”.

Visi užsiėmimai mokiniams labai patiko.

Autorius:
Rasa Viliuvienė

Nuotraukos:
Rasa Viliuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas