Respublikinis bendrojo ugdymo mokyklų 5–8 klasių mokinių viešosios kalbos konkursas „Mano laisvalaikis“

  • Paskelbta: 2022-12-01
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 30 d. progimnazijoje vyko respublikinis bendrojo ugdymo mokyklų 5–8 klasių mokinių viešosios kalbos konkursas „Mano laisvalaikis“. Konkursas vyko virtualioje erdvėje, Teams platformoje.

Konkurso dalyviai sklandžiai, aiškiai, taisyklinga kalba pasakojo apie savo laisvalaikį, ką jiems labiau patinka veikti po pamokų, kai jau paruoštos pamokos. Kažkas džiaugėsi, kad po pamokų laiką gali leisti sporto salėje, kažkam patinka vaikštinėti po rudeniu alsuojantį parką, stebėti pirmuosius žiemos ženklus. Dar kiti mielai laiką leidžia vartydami mėgstamos knygos lapus. Penktokas Liudas P., mūsų progimnazijos mokinys, sakė labiausiai laukiąs dramos būrelio užsiėmimų. Čia jis susitinka su bendraminčiais, repetuoja, ruošiasi naujam vaidinimui. Penktokas Nojus K. iš Šiaulių Gegužių progimnazijos teigė esąs toks užsiėmęs, kad laisvalaikio beveik neturintis. Na, kartais savaitgaliais su tėvais vyksta į gamtą. Septintokė Skirgailė S. iš Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos džiaugėsi, kad jos laisvalaikis labai turiningas: ji dalyvauja konkursuose, konferencijose, dainuoja chore. O štai mūsų progimnazijos aštuntokė Anetė P. visą savo laisvalaikį skiria fechtavimuisi.

Mokytojai, paskatinę mokinius dalyvauti konkurse, džiaugėsi ugdytinių drąsa, sugebėjimu bendrauti virtualioje erdvėje, originaliomis mintimis, gebėjimu argumentuoti, remtis literatūrine ar asmenine patirtimi.

Džiaugiamės, kad tarp konkurso laureatų yra ir du mūsų progimnazijos mokiniai. Tai Benas V., 5a kl., ir Anetė P., 8a kl. Sveikiname laureatų mokytojas V. Tolvaišienę ir Ingą Valeikienę.

Konkursą organizavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos.

Autorius:
Andžela Valaikienė

Nuotraukos:
Andžela Valaikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas