Šiaulių Dainų progimnazijoje vyko STEAM programa „STEAM  GENIJAI“

2023 m. gegužės – birželio mėnesiais Šiaulių Dainų progimnazijoje STEAM programos „STEAM  GENIJAI“ veiklose  dalyvavo mokiniai iš  Šiaulių Ragainės progimnazijos. 

STEAM programą „STEAM  GENIJAI“ sudarė įvairios temos, kurios išdėstytos per 5 užsiėmimus (kiekvieno trukmė 2 val.). Užsiėmimų metu mokiniai konstravo, programavo, piešė, matavo, skaičiavo, tyrinėjo, testavo. 

Pirmojo užsiėmimo metu vaikai susipažino su elektra ir šviesa ir jų svarba, susiprojektavo ir pasigami LED žibintuvėlį, jį dekoravo, testavo jo veikimo ypatybes. LED žibintuvėliui sukurti  reikėjo matematikos, dailės, inžinerijos ir gamtos mokslų žinių. 

Antrojo užsiėmimo metu vaikai buvo supažindinti su MicroBit kompiuteriukais, jų programavimu, programavimo svarba mūsų kasdienai.

Trečiojo užsiėmimo metu vaikai susipažino su LEGO SPIKE robotika, lego ir robotikos svarba įvairių dalykų pamokose. Užsiėmimo  metu iš LEGO detalių sukūrė pateiktus kūrinius, vykdė misijas, testavo kūrinius  patys bei su draugais. 

Ketvirtojo užsiėmimo metu vaikai susipažino su 3D modeliavimu, susikūrė savo 3D kūrinius. 

Penktojo užsiėmimo metu mokiniai susipažino su Vex robotika, konstravo suktukus, valdė vex robotus individualiai ir komandose. 

Įveikę visas užduotis programos dalyviai buvo apdovanoti STEAM GENIJŲ ekspertų pažymėjimais ir medaliais. 

Mokiniai  kupini teigiamų emocijų ir naujų žinių įveikė  STEAM programą „STEAM  GENIJAI“.  

STEAM programos „STEAM  GENIJAI“ vykdytojos: robotikos ir gamta ir žmogus mokytoja Kristina Juodeikienė ir  neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė džiaugėsi mokinių žingeidumu ir darbštumu.  

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas