ERASMUS+ programos projekto „21st Century Entrepreneurs“ dalyvių vizitas Dainų progimnazijoje

Dainų progimnazija toliau tęsia veiklas ERASMUS+ programos tarpmokyklinės partnerystės projekte „21st Century Entrepreneurs“. Birželio 6-10 dienomis mokykloje lankėsi mokiniai ir mokytojai iš Portugalijos, Ispanijos, Bulgarijos, Turkijos bei Lenkijos.

Šiltai sutikdamos svečius, projekto vizitą pradėjo liaudiškų šokių studijos „Šermukšnėlė“ šokėjos. Progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė pasveikino projekto dalyvius linkėdama darbingos ir įsimintinos savaitės. Svečiai susipažino su mokykla, stebėjo koncertinę programą, dalyvavo robotų konstravimo varžybose, programavo robotus.

Vieną vizito dieną svečiai skyrė susipažinimui su Šiaulių miestu. Pirmiausia projekto dalyviai apsilankė Juliaus Janonio gimnazijoje, kur savo veiklą pristatė ‘Junior Achievement’ programos atstovai. Taip pat lankėsi Šv. apaštalų  Petro ir Pauliaus katedroje, Saulės Laikrodžio aikštėje, Talkšos ežero pakrantėje, žingsniavo  Šiaulių bulvaru. Didelį įspūdį svečiams paliko unikalusis Kryžių kalnas, įtrauktas į 10 šiurpiausių pasaulyje vietų sąrašą.  Projekto dalyviai taip pat dalyvavo pažintinėje išvykoje į Klaipėdą. Uostamiestyje grožėjosi senamiesčiu, lankėsi Jūrų muziejuje, stebėjo delfinų bei jūrų liūtų pasirodymus. Klaipėda džiugino šiltu bei maloniu oru, todėl projekto dalyviai nepraleido progos pasigrožėti Baltijos jūra.

 Vizito metu daug laiko skirta ir kūrybinėms dirbtuvėms. Svečiai lankėsi Žaliūkių malūne, kur edukacinio užsiėmimo metu kepė kvapnią, natūraliai subrandintą ruginę duonelę. Susėdę prie karščiu alsuojančios krosnies, klausėsi pasakojimo apie sunkų duonos kelią nuo sėjos iki balta staltiese užtiesto stalo, sužinojo apie valstiečių buityje gyvavusias duonos kepimo tradicijas, papročius ir ritualus. Kiekvienas projekto dalyvis pasidarė ir kepė savąjį duonos kepalėlį bei ragavo tradicinės duonelės, užteptos sviestu ir pabarstytos maltais linų sėmenimis ir kanapėmis.

Nuvykę į „Rūtos“ šokolado muziejų projekto dalyviai išgirdo šokolado istoriją, sužinojo, kaip kakavmedžio sėklos virsta šokoladu, kuo skiriasi juodasis šokoladas nuo baltojo šokolado. Muziejaus dirbtuvėse smagioje draugijoje savo rankomis gamino šokoladinius saldainius bei čia pat juos ragavo.

Projekto dalyviai lankėsi Šiauliuose įsikūrusioje šilkografijos spaustuvėje „Laurema“. Puošybos lipdukų drabužiams, batams, baldams, laikinųjų tatuiruočių spaustuvės atstovas Marius papasakojo apie įmonę, jos kuriamą produkciją, parodė, kaip gaminami lipdukai. Pabaigoje dalyviai išbandė laikinąsias tatuiruotes.

Šalių delegacijas taip pat priėmė ir pasveikino Šiaulių miesto mero patarėjas Justinas Švėgžda, linksmai ir šmaikščiai papasakojęs apie Šiaulių miesto verslo plėtrą bei LEZ.

Jau trečiasis „21st Century Entrepreneurs“ projekto partnerių susitikimas neprailgo. Paskutinę projekto dalyvių susitikimo dieną buvo suorganizuotos drobinio maišelio dekoravimo dirbtuvės, o per baigiamąją sertifikatų įteikimo ceremoniją visi pasidalino susitikimo įspūdžiais.

Projekto savaitė Šiauliuose – tai labai naudinga patirtis ir mokytojams, ir mokiniams. Šilta susitikimo atmosfera, bendrumo jausmas, draugystė – pagrindiniai projekto tikslai, kuriuos pavyko pasiekti.

Kitas susitikimas įvyks 2022 m. spalio mėnesį Bulgarijoje.

Informaciją parengė projekto koordinatorė Vilma Matuzevičienė

*Veikla yra finansuota iš „ERASMUS+“ programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autorių, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas