Erasmus+ K229 “Small Green Steps for Stopping Huge Climate Changes” susitikimas Samsune, Turkijoje

2022 m. gegužės 23 – 27 dienomis į Samsuno miestą Turkijoje susirinko projekto dalyviai iš Prancūzijos, Vengrijos, Kipro, Portugalijos, Turkijos ir Lietuvos, kuriai atstovavo mokytojos Aušra Ramanauskienė ir Ramūnė Gedminienė bei penki septintokai: Gretė Mauriūtė, Viltė Priežgintaitė, Karolina Urbelytė, Ignas Povilaitis ir Nojus Mažonas.

Projekto komandos buvo svetingai sutiktos “Mafen Egitim Kulumlari” mokykloje ir netrukus kibo į darbus. Kiekviena šalis pristatė kaip jų šalis, miestas ir mokykla prisideda prie klimato kaitos švelninimo. Mokiniai pasakojo apie rūšiavimą, plastiko naudojimo mažinimą, elektros energijos taupymą, darželius prie mokyklų bei savo namuose. Mokyklos kieme bendromis jėgomis buvo pasodinta daug daržovių, ekologiškas sodas. Komandos sudarė klimato kaitos žodyną, į kurį sudėjo svarbiausius teiginius šešiomis kalbomis. Dalyviai aplankė Erfelek Tatlica krioklius ir kaskadas, Hamsilos fjordą, Kizilirmako deltos paukščių rezervatą, tvarią eko mokyklą. Visus sužavėjo natūrali Turkijos gamta, mokiniai dalyvavo diskusijoje apie gamtos išsaugojimo būdus, kaip jie asmeniškai gali prisidėti prie klimato kaitos mažinimo. Buvo išsakyta daug gražių idėjų bei vertingų pasiūlymų.

Projektas padėjo mokiniams pažinti turkų kultūros ypatumus, pajusti jų svetingumą, pamatyti unikalias lankytinas vietas šiaurinėje Turkijos dalyje, gamtinius objektus, bendrauti ir bendradarbiauti su kitų kultūrų atstovais, dirbti grupėse ir tobulinti anglų kalbos žinias.

Informaciją parengė projekto komanda – Ramunė Gedminienė, Aušra Ramanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas