Trečiasis Erasmus + K229 ”Small Green Steps for Huge Climate Changes” projektinis susitikimas Portugalijoje

2022 m. kovo 28 – balandžio 2 d. Dainų progimnazijos komanda – mokytojos A. Ramanauskienė ir S. Motuzaitė – Jurienė bei 4 mokiniai – G. Pažarauskaitė, L. Čekauskaitė, M. Galvelytė ir D. Nevulis – vykdė Erasmus+ projekto „Small Green Steps For Huge Climate Changes“ (2020-1-FR01-KA229-079740_5) veiklas Lisabonoje, Portugalijoje.

Projekto dalyviai buvo supažindinti su mokykla, Portugalijos mokymo(si) sistema bei šalies kultūra. Kartu su mokiniais iš Prancūzijos, Turkijos, Kipro, Vengrijos ir Portugalijos lietuvaičiai skaitė pranešimus apie klimato kaitos įtaką vandens telkiniams. Buvo aptartos, diskutuotos vandens ištekliams kylančios grėsmės įvairiose Europos šalyse, ieškota vandens tausojimo būdų. Taip pat mokiniai sukūrė svarbiausių klimato kaitos žodžių žodynėlį. Likome sužavėti išvyka į Mata dos Medos okeaninį mišką. Surengtoje edukacijoje projekto dalyviai buvo supažindinti su unikalia prie vandenyno esančia flora ir fauna, nykstančiomis rūšimis. Entuziastingai nusiteikę dalyvavome ir akcijoje „Švari Atlanto vandenyno pakrantė“, rinkome ir rūšiavome šiukšles. Po to dalyviai iš surinktų medžiagų pagamino paukščio skulptūrą. Vizitai į Azeitão and Serra da Arrábida nacionalinį parką bei okeanografijos muziejų dar labiau pagilino žinias apie prie Atlanto vandenyno augančius augalus, gyvūnus, galėjome palyginti skirtingus reljefus. Spėjome apžiūrėti Lisaboną – grožėjomės Lisabonos pilimi, katedra, istoriniais tramvajais, siauromis senamiesčio gatvelėmis.

Savaitės viešnagė prabėgo akimirksniu bei dovanojo nepamirštamų, naujų žinių, patirčių ir pažinčių.

Dalijimasis gerąja patirtimi ir skleidžiama žinia apie tvarią aplinką privertė susimąstyti, jog kiekvienas iš mūsų esame atsakingi už klimato kaitą.

Autorius:
Aušra Ramanauskienė

Nuotraukos:
Aušra Ramanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas