Pirmieji „Erasmus+“ projekto „Tobulėjantis mokytojas – augantis mokinys – sėkmingai dirbanti mokykla“ mobilumai

Spalio 28 – lapkričio 2 d. įvyko pirmieji kvalifikacijos tobulinimo kursai pagal Švietimo mainų paramos fondo programos „Erasmus+“ bendrojo ugdymo darbuotojų mobilumo mokymosi tikslais finansuojamą projektą „Tobulėjantis mokytojas – augantis mokinys – sėkmingai dirbanti mokykla“. „Europass mokytojų akademijos“ (angl. „Europass Teacher Academy“) organizuotuose mokymuose, kurie vyko Italijos mieste Florencijoje, dalyvavo progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui D. Ūsaitė, projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja metodininkė J. Valionienė ir projektų grupės narė, pradinio ugdymo mokytoja metodininkė I. Kazymirkienė.

„IKT kaip mokymo/si įrankis į mokinį orientuotoje klasėje“ (angl. „ICT as a Tool for a Student Centered Classroom“) pagrindinis dėmesys buvo sutelktas į mokinį ir įgytų žinių integravimą ugdymo procese. Mokymų dalyvės susipažino su skaitmeniniais įrankiais, jų pritaikomumo metodika. Buvo mokomasi taikyti personalizuotą ugdymą, kaip metodą, užtikrinantį geresnę moksleivių darbo ir veiklos kokybę, o praktinių užsiėmimų metu dalyvės turėjo galimybė kurti mokomąją medžiagą, ją sisteminti, efektyviai ir patraukliai pateikti.

Į kvalifikacijos kursų programą taip pat buvo įtraukti du turai po Florenciją – „Renesanso lopšį“ bei vienos dienos išvyka po Toskanos regioną. Įspūdingoji Florencijos katedra Santa Maria del Fiore su milžinišku kupolu Duomo, Vekijo rūmai (it. Palazzo Vecchio), per Antrąjį Pasaulinį karą karą išlikęs vienintelis tiltas (it. Ponte Vecchio), Uficių galerija (it. Galleria Uffizi), Šventojo kryžiaus (it. Santa Croce) ir Švč. Marijos Naujoji (it. Santa Maria Novella) katedros – bazilikos – tai tik keletas abejingais nepalikusių monumentų.

Šis leidinys (kūrinys) atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas