Verslumo ir ugdymo karjerai diena „Pasimatuok profesiją“

Pradinio ugdymo mokiniams balandžio 29 diena buvo paskirta verslumo ir ugdymo karjerai „Pasimatuok profesiją“.Visi pradinukai į progimnaziją atėjo apsirengę savo mėgstamomis profesijomis ir jas pristatė savo klasės draugams. Didžioji dalis mokinių dalyvavo nuotolinėje pamokoje apie energiją. Pasirodo, kad reikia labai daug profesijų, kurios reikalingos dirbant elektros gamybos pramonėje. Progimnazijos kieme laukė pati įdomiausia veikla – susitikimas su Karinių oro pajėgų karininkais. Vėliau labai patiko išmėginti savo muzikinius gebėjimus “Ritmas kitaip” koncertuojant su draugais scenoje. 2b klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje Swedbank Finansų laboratorijos organizuotoje edukacijoje ir susipažino su pinigų atsiradimo istorija.

Kiti mokiniai išvyko į miestą susipažinti su įvairius darbus dirbančiais specialistais mūsų mieste.1c ir 1d klasių mokiniai susipažinti su bibliotekininko profesija vyko į Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Lieporių filialą, o 2c klasės mokiniai lankėsi Šiaulių m.savivaldybės viešojoje bibliotekoje, Aido filiale. Bibliotekų darbuotojos maloniai aprodė visą biblioteką, supažindino su bibliotekos taisyklėmis, knygų išdavimo naudojimosi kompiuteriais tvarka. Mokiniai sužinojo, kad pirmosios knygos buvo molinės, o bibliotekininko profesija yra labai sena, jai daugiau nei keturi su puse tūkstančio metų! Šią profesiją gali rinktis tie, kas myli knygas, bendravimą su žmonėmis,domisi šiuolaikinėmis technologijomis,nori tobulėti,padėti kitiems.1e klasės mokinukai susipažino su geležinkelininko profesija. Šiaulių miesto traukinių stotyje stebėjo geležinkeliečių darbą, aiškinosi traukinių naudą pervežant krovinius. Apžiūrėjo muziejų, kur saugomos geležinkeliečių uniformos, bilietų komposteriai ir kt. 2a klasės mokiniai lankėsi Šiaulių banke. Susipažino su bankininko profesija, sužinojo kokias funkcijas atlieka banko darbuotojai, stebėjo filmuką apie bankininkystės ištakas, pinigus, jų atsiradimo istoriją, apžiūrėjo seifus ir pinigų skaičiavimo mašinėlę, dalyvavo protmūšyje. Visi buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Taip pat lankėsi Bosch autoservise. Susipažino su automechaniko profesija, su automobilių remonto įranga ir ypatumais. 2d klasės mokiniai lankėsi VU ŠA STEAM centre, kur su veiklos administratorės profesija supažindino Viliaus Leščiausko mama Vitalija. Ji pasakojo, kad organizuoja projektus, edukacijas, planuoja STEAM centro veiklą, o po to pakvietė mokinius dalyvauti įdomiuose edukaciniuose užsiėmimuose „Kas rūgštesnis už citriną?“, „Pažink elektros srovės kelią“ bei judrioje šokių pertraukoje pagal interaktyvias užduotis. 3a klasės mokiniai apsilankė Šiaulių AVM, kur dirba Povilo mamytė ir susipažino su mokesčių administratoriaus profesija. Mokiniai sužinojo, kas moka mokesčius ir kur ‘keliauja” mūsų visų sumokėti mokesčiai, kiek pinigų yra valstybės biudžete. Sužinojo, kur pasižiūrėti kiek sumokėjo mokesčių apsipirkdami parduotuvėje. 3c klasės mokiniai lankėsi minkštus baldus gaminančioje įmonėje GBF Sofa, kur turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su baldų gamybos procesu. Mokiniai pamatė gamybos procesą, susipažino su baldininko profesija, pabendravo su įmonėje dirbančiais specialistais ir patys mokėsi būti baldininkais.

Šios dienos veikla davė galimybę mokiniams pabendrauti su įvairių sričių specialistais, išgirsti ir pamatyti, kaip atrodo juos dominančios organizacijos bei jų darbo vietos. Taip pat sužinoti, kokių įgūdžių ir žinių reikia mokiniui, norinčiam ateityje sėdėti tam tikro specialisto kėdėje.

Informaciją parengė pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rasa Viliuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas