Mokslo metų pradžios šventė

  • Paskelbė : Kristina Juodeikienė
  • Paskelbta: 2024-09-03
  • Kategorija: Renginiai

Tyliai užvėręs vasaros duris į žemę atkeliavo ruduo... Pasidabinęs spindinčiais ryto saulėje besidraikančiais voratinkliais, gelstančiais medžių lapais ir pražydusiais astrų žiedais, kaip ir kasmet, jis dovanoja  gražiausią ir prasmingiausią Mokslo metų pradžios šventę.

Rugsėjo antrąją  Šiaulių Dainų progimnazijos kiemelis prisipildė jaunatviško šurmulio ir nušvito įvairiaspalviais žiedais. Čia susirinko progimnazijos mokiniai, jų tėveliai (globėjai), mokytojai.

Gražią šventę pradėjo mokyklos varinių pučiamųjų instrumentų orkestras „Dainai“. Šventės vedėjai Benas ir Saulėja priminę, kad  vėl ima tiksėti skambučiais nužymėtas, nuostabių progimnazijos įvykių pilnas ir pasiekimais  turtingas laikas, žodį suteikė gerbiamai progimnazijos direktorei Astai Vaičiūnienei. Su Mokslo ir žinių švente Dainų progimnazijos bendruomenę pasveikino Šiaulių miesto savivaldybės administracijos, švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Teišerskienė. Sėkmės linkėjo progimnazijos tarybos  pirmininkas Aurelijus Šerlinskas. Jis taip pat įteikė dovaną didžiausią pažangą praėjusiais mokslo metais padariusiai 8a klasei. Tėvelių vardu visus sveikino  8a klasės mokinės Gretos tėtis Vidmantas Norvaišas.

Kaip ir kasmet,  pirmą kartą į progimnaziją susirinko didelis pirmokėlių būrys. Nuoširdūs ir atviri, džiūgaujantys ir truputėlį nerimaujantys, svajojantys, laukiantys stebuklo mažieji nuoširdžiai džiaugėsi švente. O pirmokės Junona, Beata, Akvilė ir Kotryna drąsiai deklamavo šventines eiles, skirtas rugsėjui ir mokslo metų pradžiai.  

Susirinkusius į šventę maloniai nuteikė liaudiškos šokių studijos „Šermukšnėlė“ mažųjų šokėjų atliekamas šokis „Pupos“. Naujųjų medijų mokyklos pasirodymas priminė, kad žaisliukus ir vaikiškas išdaigas teks palikti namuose ir į rankas paimti knygą. Skambiai į tolį nupleveno dainavimo studijos „Vivo“ ir muzikos grupės „Capriccio" solisčių  atliekamos dainos.

Šventės pabaigoje progimnazijos direktorė klasių vadovėms įteikė Dainų progimnazijos metų knygas.  Mokinių tarybos atstovai iškilmingai iškėlė progimnazijos vėliavą. Skambant mokyklos varpeliui pirmokai lydimi progimnazijos direktorės visus paragino skubėti į klases ir pradėti pirmąją šventinę pamoką.

 Tegul Dainų progimnazijos simbolis – „Paukštis“ skatina kilti aukštyn, siekiant savo tikslų, nes būtent apie tai skelbia progimnazijos šūkis – „Skrydis svajonės link prasideda čia!

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas