Dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla ,,Saulės miesto taku 5“

  • Paskelbta: 2024-09-01
  • Kategorija: Renginiai

 

2024 rugpjūčio 19 dieną prasidėjo Šiaulių Dainų progimnazijos dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulės miesto taku 5“, kurią dalinai finansavo Šiaulių miesto savivaldybė. Trisdešimt 1–4 klasių mokinių turiningai leido laiką penkias dienas.

Pirmoji stovyklos diena prasidėjo komandos formavimo žaidimais, po jų stovyklautojai žaidė orientacinį žaidimą Dainų mikrorajone, atliko praktinę veiklą lauke „Žingsniamatis“, dalyvavo edukacijoje „Gardūs ledai“, STEAM kūrybinėse dirbtuvėse „Automobilių lenktynės“ ir praktinėje veikloje kompiuteriu.

Antrąją stovyklos dieną mokiniai vyko į Naisius kur turiningai leido laiką dalyvaudami orientaciniame žaidime ,,Pažinkime Naisius“. Stovyklautojai ne tik ieškojo tam tikrų punktų, bet ir išsiaiškino, koks žodis buvo užkoduotas žemėlapyje. Ekskursijos metu vaikai aplankė muziejų po atviru dangumi. Diena baigėsi dienos veiklų refleksija ir nuotaikinga diskoteka.

Trečiąją stovyklos dieną mokiniai daug keliavo po Šiaulių miestą ir arčiau susipažino su Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos botanikos sodu, Šiaulių techninės kūrybos ir VU Šiaulių akademijos informacijos centrais. Vaikščiodami miesto gatvėmis pagilino savo žinias apie labiausiai lankytinas gimtojo miesto vietas, mokėsi naudotis topografiniu žemėlapiu. Vaikai aktyviai dalyvavo šiose edukacijose: „Augalų detektyvas“, ,,Mikroskopo BINGO”, ,,Pinigų kelias Lietuvoje”, ,,Didžioji Lietuvos knyga”, ,,VU Šiaulių akademijos studijų aplinka” ir „Šiaulių miesto ženklai“. Diena baigėsi dienos veiklų refleksija ir robotikos užsiėmimu „Lego paslaptys“.

Ketvirtąją dieninės vaikų vasaros poilsio stovyklos „Saulės miesto taku 5“ dieną mokiniai vyko į Rėkyvą, kur ežero pakrantėje dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse. Vaikai ne tik gamino knygos skirtukus, bet ir išbandė piešimą ant veido. Vėliau pasivaikščiojo po Rėkyvos gyvenvietę. Lydimi saulės stovyklautojai patraukė į veislinių paukščių ir naminių gyvūnų zoologijos sodą ,,Raiba plunksna“. Ten vaikai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su gyvūnais bei juos pamaitinti. Grįžtant į mokyklą stovyklautojai aplankė Salduvės piliakalnį.

Penktąją dieninės vaikų vasaros poilsio stovyklos „Saulės miesto taku 5“ dieną mokiniai vyko į Kurtuvėnus, kur ieškojo „Laimės pasagos” ir dalyvavo edukacijoje „Pažintis su žirgu”. Grįžus į progimnaziją stovyklautojų laukė karaokė popietė ir žaismingas stovyklos uždarymas. Stovyklos uždarymo metu visi stovyklautojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir prisiminimo dovanėlėmis.

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas