Filmas „Gerumo stebuklas“ palietė jautrias gyvenimiškas situacijas

  • Paskelbė : Kristina Juodeikienė
  • Paskelbta: 2024-03-05
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. vasario 29 dieną 5–6 klasių mokiniai dalyvavo Filmų vakare, kur buvo pristatomas filmas „Gerumo stebuklas“. Šis labai jautrus ir nuoširdus kino pasakojimas apie jauną žmogų, kuriam gyvenime tenka susidurti su didžiausiais sunkumais, galinčiais kardinaliai pakeisti ne tik jį patį, bet ir visus žmones, su kuriais jam tenka susidurti.

Ogis Pulmanas – berniukas, kuris kaip ir dauguma jo amžiaus vaikų mėgsta valgyti ledus, žaisti kompiuterinius žaidimus, dūkti kovojant šviesos kardais. Tačiau tai nestandartinės išvaizdos vaikas, kuriam per jo trumpą gyvenimą teko net 27 kartus gultis ant operacinės stalo. Todėl dėl sveikatos problemų jis niekada nelankė mokyklos, o už jo edukaciją buvo atsakinga mama. Bet sulaukus vienuolikos, Ogio mama nusprendė jį išleisti į penktąją klasę, kad jis ne tik galėtų susipažinti su bendraamžiais, bet ir socializuotųsi. Ogiui penkta klasė taps didžiausiu jo gyvenimo iššūkiu...

Ir nors filmo tema yra ganėtinai sunki, režisierius paverčia ją į itin šviesų ir lengvą pasakojimą, todėl visos tos dvi filmo valandos prabėga nepastebimai. Čia yra ir meilės motyvas, ir tikros draugystės tema bei pozityvumo kupinos akimirkos, kurios užgožia itin nemaloniai atrodančią siužetinės linijos patyčių dalį.

Juosta moko gerumo, turi labai gerą pamokslą pačiame gale, kuris leidžia suvokti tai, jog net ir mažiausias žmogus, net tas, kuriam nepasisekė, gali bent jau akimirkai pakeisti žmones ir padaryti šį pasaulį geresniu. Ir atvirai, man buvo sunku sulaikyti ašaras. Juosta priverčia susigraudinti ir suvokti, jog tiek daug žmonių kenčia būtent dėl patyčių, nes jie yra tiesiog kitokie, nepritampantys prie bandos. Tačiau dauguma net nesusimąsto, jog tokie žmonės irgi turi širdis, jausmus ir nori būti mylimi.

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas