Šventinis koncertas „Muzika Lietuvai“

  • Paskelbta: 2024-02-15
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. vasario 14 dieną Dainų progimnazijoje vyko koncertas „Muzika Lietuvai “, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. 7a klasės mokinys Liutauras Bareišis, koncerto vedėjas, renginį pradėjo Vydūno žodžiais: „Pasaulis be tėvynės – tarsi lengvai ir greitai perskaitomas puslapis. O norėdamas suvokti tėvynės esmę, turi išmokti ramiai susikaupti savyje. Tik tuomet sieloje tyliai suskambės: tėvynė yra mūsų minčių pradžia ir esmė, slaptinga žmogaus palaima“. Šventinį koncertą dainiečiams dovanojo Šiaulių Dainų progimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestras brass band „Dainai“ (vadovas Anatolijus Kavaliauskis).

Progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė pasveikino dainiečius artėjančios Vasario 16-osios proga bei su Šiaulių Rotary klubo atstovais iškilmingai įteikė 7c klasei (vadovė Vilma Matuzevičienė) prizą – dovanų kuponą į „Appolo“ boulingą – už pasiektą didžiausią mokymosi pažangą.

6a klasės mokinys Benas Vasiliauskas vaizdingai pristatė ištrauką iš Vytauto V. Landsbergio „Berniukas ir žuvėdros“. Jis Šiaulių miesto 5-12 klasių mokinių meninio skaitymo konkurse užėmė III vietą 5–8 klasių mokinių grupėje.

Koncerto pabaigoje 5c klasės mokinė Saulėja Karaveckaitė į žiūrovus kreipėsi Vydūno žodžiais: „Tėvynė neatskiriama nuo žmogaus esmės. Ji yra ta duotybė, kurioje žmogus gali suvokti savo būties prasmę ir siekti sąmoningumo. Tėvynė yra dirva žmoniškumui ugdytis. Tėvynėje slypi visos jėgos ir kūrybinės galios“.

Dėkojame koncerto organizatoriams už pilietišką pamoką, kuri skatina ir drąsina didžiuotis savo tėvyne – Lietuva.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas