Dainiečiai iškilmingoje vėliavos pakėlimo ceremonijoje

  • Paskelbta: 2024-02-20
  • Kategorija: Renginiai

2024 metų Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas vasario 16-ąją tradiciškai prasidėjo Prisikėlimo aikštėje, kur vyko iškilminga vėliavos pakėlimo ceremonija. Šiais metais vėliavą kėlė buvęs Šiaulių miesto meras, ilgametis miesto Tarybos narys, politikas ir visuomenininkas Vytautas Juškus. Miesto gyventojus ir  svečius sveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Dainų progimnazijos bendruomenė, pakylėta ir įkvėpta laisvės, dalyvavo šioje pilietiškumo šventėje  siekiant prisiminti ir įprasminti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Dalyvavimas miesto renginyje augino bendruomeniškumą ir pilietiškumą. Dainų progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė asmeniškai dėkojo susirinkusiems dainiečiams džiaugdamasi susitelkimu ir bendryste tokią svarbią Lietuvai dieną.

Renginiui istorinės reikšmės suteikė teatralizuota muzikinė programa „Signatarai. Nuotrauka ilgai atminčiai“. Pagrindinėje miesto aikštėje inscenizuojamo istorinio momento herojais tapo Valstybinio Šiaulių dramos teatro ir Naisių vasaros teatro aktoriai, Šiaulių kultūros centro mėgėjų meno kolektyvų nariai. Renginio dalyvius džiugino Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga) ir solistas Juozas Janužas.   

Šventinis renginys ne tik skatino didžiuotis savo šalies istorija, bet ir leido nepamiršti, kad nepriklausomybę reikia branginti ir saugoti. Tikimasi, kad istorines pergales įprasminantis renginys, į vieną vietą subūręs skirtingas kartas, puoselės istorinę Lietuvos atmintį.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas