Lietuva mūsų širdyse

  • Paskelbta: 2023-03-10
  • Kategorija: Renginiai

Siekis būti laisvais savo šalies piliečiais, nevaržomai kalbėti gimtąja kalba, laisvai keliauti bei reikšti savo nuomonę – tai keletas svarbiausių visaverčio gyvenimo siekių. Kiekvienais metais Kovo 11-oji mums primena, kokia vertinga, bet trapi yra Laisvė, kaip ją turime branginti ir puoselėti. Karas, vykstantis Ukrainoje, mums jau metus neleidžia to pamiršti nei minutę, nei akimirką ...

Šiaulių Dainų progimnazijos bendruomenė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėjo įvairiomis veiklomis, kurios žadino patriotinius jausmus, skatino judėti, kurti, lavinti balsą ir švęsti Laisvę.

Kūrybingiausieji priėmė istorijos mokytojos iššūkį ir stengėsi atkurti pasirinktas istorines nuotraukas, kuriose atgimė žymios istorinės asmenybės, mokinių protėviai. Džiugina mokinių atidumas detalėms, gebėjimas perteikti ne tik aplinką, bet ir nuotaiką, jausmus.

Kovo 10-osios rytą Dainų progimnazijos mokiniai ir mokytojai prisijungė prie akcijos „Tautiška giesmė“, pertraukų metu visi bendruomenės nariai turėjo galimybę dalyvauti karaokė ir dainuoti pačias gražiausias dainas, skirtas Lietuvai, Laisvei. Sporto mėgėjai skubėjo į sporto salę ir miklino rankas, stengdamiesi pataikyti 11 taiklių metimų, kuriuos skyrė Lietuvai. Azartas ir užsidegimas spindėjo dalyvių akyse. Pamokų metu buvo diskutuojama apie Laisvės svarbą, jos kainą, visi džiaugėsi žiūrėdami kūrybinį filmą „Yra šalis – Lietuva“. Mokinių tarybos nariai kvietė dainiečius dalyvauti draugystės apyrankės akcijoje „Trys spalvos“.

Kovo 11-ąją progimnazijos bendruomenė prisijungs prie Trispalvės žygio „Lietuva mūsų širdyse“, kuriame kartu su Šiaulių pučiamųjų orkestru ir kitomis miesto švietimo įstaigomis žygiuos į Prisikėlimo aikštę. Tegul ši diena būna įsimintina visiems, pasidžiaukime Lietuvos laisve ir palinkėkime vieni kitiems būti tvirtiems, kūrybingiems ir vieningiems.

Autorius:
Ramūnė Gedminienė

Nuotraukos:
Ramūnė Gedminienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas