Susitikimas su vaikų rašytoju Vytautu Račicku

  • Paskelbta: 2023-03-08
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. kovo 8 d. progimnazijoje lankėsi vaikų rašytojas Vytautas Račickas. V. Račickas – 44 knygų autorius, apdovanotas ne viena premija, autorius, kurio populiarumas taip išaugęs, kad jo knygos dažnai patenka į skaitomiausių rašytojų penketukus.

Ir tai visiškai nestebina, mat jis, skaitydamas ištraukas iš savo parašytų knygų, klausytojus, 2–4 klasių mokinius, privertė ne kartą nusijuokti, nes V. Račicko knygos dažniausiai linksmos. Linksmos net ir tada, kai pasakoja ne itin linksmą, kartais net liūdną istoriją. „Zuikos padūkėlio“, „Šlepetės“, „Nippės“ ir kitų knygų autorius prisipažįsta, kad jam labai patinka rašyti apie gerokai pašėlusius vaikus, kuriuos jis vadina teigiamais išdykėliais. O šalia tų padūkėlių, tų jokūbėlių, mikių ir lukošiukų visuomet būna jų mokytojos, kurios kartais ima ir patenka į keblią ar net komišką situaciją. Ko dešimtmečiui skaitytojui tik ir tereikia. Gyvasis klasikas papasakojo ir apie nelengvą rašytojo darbą, sulaukė gausybę mokinių klausimų, kur po to teko miklinti ranką bei dalinti autografus.

ŠI netradicinė skaitymo skatinimo pamoka, kai susitinkama su gyvu rašytoju, pabendraujama, kai galima nusifotografuoti ar gauti dovanų knygą iš jo paties rankų, mokiniams tikrai išliks atmintyje ilgam, nes tokia proga pasitaiko ne kasdien ir ne kiekvienam.

Autorius:
Dilanta Vasylienė

Nuotraukos:
Dilanta Vasylienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas