MICRO:bitTECH 2023

  • Paskelbta: 2023-02-28
  • Kategorija: Renginiai

2023 vasario 28 d. jaunieji ateities kūrėjai Vytenis Ligeikis (6D), Nojus Rukšėnas (6D), Martynas Žiedas (6C), Domantas Pocius (6B), Augustas Freimonas (6B), Viltė Jakubėnaitė (8B), Simonas Jocas (8A), Kasparas Kauneckas (8A), Dovydas Nevulis (7D), Emilija Juodeikytė (7B), Emilija Černiauskaitė (7B) dalyvavo Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos organizuojamose „MICRO:bitTECH 2023“ kūrybinėse varžybose. Varžybų metu buvo skatinamas mokinių domėjimasis programavimu, šiuolaikinėmis technologijomis bei globalių problemų–iššūkių sprendimo būdų ieškojimas, panaudojant Micro:Bit valdiklį.  Varžybų metu mokiniai iš įvairių Lietuvos mokyklų ieškojo sprendimų Globaliems iššūkiams panaudodami Micro:Bit kompiuteriuką. Kurdami prototipus mokiniai populiarino STEAM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų/dizaino ir matematikos ugdymo sričių) ugdymą, ugdė techninį kūrybiškumą, pristatydami projektus lavino komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo gebėjimus.

Komandai „Šakutės po vakarienės“ varžybos buvo labai įdomi patirtis, trise Kasparas, Simonas, ir Viltė suprogramavo žaidimą, kurio tikslas padėti žmonėms suvokti, kad šiukšlinti negalima. Jie buvo pastebėti ir apdovanoti už genialią idėją. Komandai buvo smagu praleisti kartu laiką ir padaryti naudingą darbą.

Augusto ir Domanto komanda sukūrė kompasą ir temperatūros matuoklį, kurie pravers darniai bendruomenei, kuri gyvens darniame mieste.

Martyno, Vytenio ir Nojaus komanda sukūrė ir užprogramavo robotą, kuris gamino sniegą ir taip sprendė globalaus klimato atšilimo problemą. 

Emilijos J., Emilijos Č. Ir Dovydo komanda sukonstravo ir užprogramavo energiją tausojančią vėjo jėgainę, naudojančią niekada neišsenkantį šaltinį – vėją. Ši jėgainė leidžia sumažinti oro taršą ir klimato kaitos padarinius, vėjo energijos šaltiniai yra atsinaujinantys, tad neišsenka.

 

 

Autorius:
Kristina Juodeikienė

Nuotraukos:
Kristina Juodeikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas