8air 8b klasės projektas „Tyrinėjame, kuriame ir augame bendradarbiaudami“

Dainų progimnazijos 8a ir 8d klasės mokiniai spalio 12 dieną vyko į Klaipėdą vykdyti projekto „Tyrinėjame, kuriame ir augame bendradarbiaudami“. Mokiniai lankėsi Klaipėdos automobilių muziejuje, susipažino su retais istoriniais automobiliais ir kolekcininko profesija. Apie retus XIX amžiaus pabaigos automobilius pasakojo kolekcininkas Augustinas Jankevičius, o pastatą, kuriame eksponuojami automobiliai, pristatė Arvydas Urbis. Mokiniai sužinojo, kad Klaipėdoje (Mėmelyje) 1861 m. veikė 386 dujiniai žibintai, 1865 m. žibintų skaičius pasiekė 400, 1905 m. - 482 dėl to, kad Klaipėda turėjo savo dujų fabriką, dujotiekio tinklas ir gatvių apšvietimas iki Antrojo pasaulinio karo buvo geriausiai išvystytas visoje Lietuvoje. Dujas saugojo būtent tame pastate, kur dabar įsikūręs automobilių muziejus.

Kalvystės muziejuje meistras supažindino su metalu ir metalo apdirbimo rūšimis. 8d mokiniai gaminosi žalvarinius žiedus, o dauguma 8a klasės mokinių – apyrankes. Žiedus ir apyrankes papuošė baltiškais ornamentais.

Mokiniai taip pat aplankė Klaipėdos laikrodžių muziejų ir susipažino su laikrodžių istorija, XVII–XX a. mechaninių laikrodžių originalais. Labiausiai sužavėjo laikrodžiai, kurie rodo ne tik laiką, bet ir kalendorių bei mėnulio fazes, taip pat sužavėjo Rokoko stiliaus kambarys su Meiseno porceliano dirbiniais.

Po visų edukacijų ir muziejų mokinių dar laukė edukacija-orientacinis pažinimo žaidimas DINGUSI KLAIPĖDA. Tris komandas lydėjo virtualūs gidai, kelionės metu reikėjo atlikti daug užduočių, rasti, atrasti, kas dingę, kas pasikeitę Klaipėdos senamiestyje. Veikla truko apie 2 valandas. Na, o laisvu laiku mokiniai džiaugėsi geru oru ir Klaipėdos senamiesčiu, kai kas aplankė ir Klaipėdos komunikacijų centrą ir ten veikiančias parodas

Autorius:
Sandra Bartkuvienė, Danguolė Sinetar, Marytė Ruzgytė

Nuotraukos:
Sandra Bartkuvienė, Danguolė Sinetar, Marytė Ruzgytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas