6c klasės ugdomoji veikla Trakuose bei Vilniuje

Saulėtą spalio 12 d. rytą 6c klasės komanda išvyko į Trakus ir Vilnių. Diena buvo kupina naujų patirčių, įspūdžių, o ją lydėjo gera nuotaika.

    Edukacijoje Trakuose dalyviai pažvelgė į Trakus supančius ežerus iš paukščio skrydžio, identifikavo jų lokaciją ir išsiaiškino pavadinimus. Dirbdami grupėse, praplėtė, praturtino drauge pasirinkto ežero pasakojimo naratyvą remdamiesi pagrindinėmis konkretaus ežero sakmės ištraukomis. Sukurtą ežero pasaką pristatė bendramoksliams. Naujojant IT įrankį - dėlionę jigsawplanet, gebėjo sudėlioti konkretaus ežero iliustruotą dėlionę.

     Vilniuje apsilankė Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre – vartuose į Lietuvos saugomas teritorijas. Ekskursija vyko modernioje, interaktyvioje centro ekspozicijoje. Mokiniai sužinojo, kiek Lietuvoje yra saugomų teritorijų, kam jos įsteigtos ir kokia jų išskirtinė vertė. Gilinosi į draustinių svarbą siekiant išsaugoti specifines gyvūnų ir augalų rūšis bei buveines. Išmoko atskirti paukščių balsus, pažinti sparnuočius, sužinojo, kas didžiausią savo gyvenimo dalį pramiega, koks augaliukas užkandžiauja vabzdžiais, kokiame ežere galima rasti gintaro.

Likęs laikas buvo skirtas Vilniaus pažinimui – kopėme į Gedimino kalną, tyrinėjome senamiesčio gatveles.

Autorius:
Ramūnė Gedminienė

Nuotraukos:
Ramūnė Gedminienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas