ŽINIOS APIE PROJEKTAIS PAREMTĄ MOKYMĄSI (angl. PBL) GILINTOS VALENSIJOS MIESTE ISPANIJOJE

Vasario 19-24 dienomis Dainų progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui D. Ūsaitė, anglų kalbos mokytoja J. Valionienė ir pradinio ugdymo mokytoja I. Kazymirkienė dalyvavo „Europass Teacher Academy“ organizuotuose kvalifikacijos tobulinimo kursuose „Projektais paremtas mokymasis (PBL): efektyvinkime mokinių mokymąsi, siejant jį su realiu pasauliu!“. Kursai, įgyvendinant Erasmus + mokyklų akreditacijos planą (projekto Nr. 2023-1-LT01-KA121-SCH-000146009), vyko Ispanijoje, Valensijos mieste.

Mokymuose dalyvavo pedagogai iš Rumunijos, Honkongo, Vokietijos, Italijos ir Lietuvos. Dalyviai pristatė savo šalis ir mokyklas, dalinosi gerosios patirties pavyzdžiais. Kursų metu susipažinta su praktinėmis strategijomis ir įrankiais, skatinančiais kritinį mąstymą, savarankiškumą, bendradarbiavimą bei mokinių įsivertinimą. Visą savaitę buvo mokomasi kurti išsamius, efektyvius PBL planus, aptarta, kaip užtikrintai juos įgyvendinti savo klasėse ir (arba) mokyklos bendruomenėse. Kursų dalyvės gilino žinias kaip mokinius motyvuoti, stiprinti kompetencijas ir įgūdžius bei ugdyti gebėjimą prasmingai panaudoti dirbtinį intelektą mokantis.

Pedagogės tobulino ne tik profesinius, bet ir bendravimo, bendradarbiavimo bei kalbinius įgūdžius. Pažintinių turų Valensijos mieste metu kursų dalyvės susipažino su Ispanijos istorija, kultūros ir architektūros paveldu. Jos taip pat aplankė senovės Iberijos ir Romos palikimo objektus Sagunto mieste, žvejų kaimelį Port Saplaya, dar kitaip vadinamą “mažąja Venecija”.

Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Nuotraukos:
Jūratė Valionienė, Irena Kazymirkienė, Daiva Ūsaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas