Tarptautiniai mokymai Barselonoje, skirti emocinio raštingumo lavinimui ugdymo įstaigose

Šiaulių Dainų progimnazijos skyrių vedėjos Daiva Stonė ir Laima Zeringienė 2024 m. vasario 19-24 dienomis mokymuose ,,Konfliktų valdymas, emocinis raštingumas ir patyčių prevencija" turėjo galimybę teorines žinias išbandyti žaidybinėse, kūrybinėse, grupinėse veiklose kartu su dar 11 Europos pedagogų.
Tarptautinius Erasmus+ kursus Barselonoje vedė lektorė Marina Clauzet, meno terapijos ir mediacijos, jogos specialistė. Jie buvo kupini naudingų praktinių veiklų, orientuotų į pozityvaus mikroklimato kūrimą ugdymo įstaigose. Buvo akcentuojama patyčių prevencijos svarba, gilintasi į jausmų atpažinimo ir pripažinimo praktikas, dėmesingo įsisąmoninimo, nesmurtinės komunikacijos lavinimą, asmeninių ribų išsaugojimą. Pristatyti SEU būdai, mokyklos erdvių įtaka, gamtos svarba, fizinės veiklos, įvairių meno rūšių, kvapų terapija, kvėpavimo technikos, tiksliniai žaidimai, padedantys išlaisvinti emocijas ir stiprinti emocinį raštingumą.
Šie tarptautiniai mokymai - puiki galimybė tobulinti kompetencijas, kurios būtinos ugdymo įstaigoje kuriant socialiai ir emociškai saugią aplinką. Tai galimybė susipažinti su kitų šalių pedagogais ir unikalia Barselonos kultūra.

Nuotraukos:
Laima Zeringienė, Daiva Stonė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas